Inname openbaar domein

Heb je werken gepland waarbij je genoodzaakt bent om tijdelijk het openbaar domein in te nemen, zoals bij een verhuis, verbouwingswerken, parkeren werfvoertuig, plaatsen stelling op het voetpad, sleufwerken…, dan heb je een vergunning nodig. 

Wil je tijdelijk openbaar domein innemen in het kader van evenementen (kermis, markt, sportactiviteit, (privé-)feest,…) , dan kan je jouw aanvraag hier indienen

Hoe aanvragen

Die vergunning kan digitaal aangevraagd worden via Eagle. 

(gebruik hiervoor Google Chrome).

De aanvraag wordt minstens 7 werkdagen voor de gewenste inname ingediend (5 werkdagen op voorhand bij een verhuis). Je ontvangt een bevestigingsmail wanneer jouw aanvraag goed werd ontvangen. Nadat jouw aanvraag door de stad en de politie behandeld werd, ontvang je jouw vergunning via e-mail.

Met de vergunning kan je (indien nodig of niet zelf ter beschikking) parkeerverbodsborden ophalen bij de stedelijke werkplaats (Broelstraat).

Innames waarbij sterke hinder is of waarvoor een omleiding nodig is, moeten minimum 4 weken op voorhand aangevraagd worden. Minimum 2 weken op voorhand moeten de werken aangekondigd worden op alle invalswegen naar de werkzone en moeten de buurtbewoners door middel van een bewonersbrief ingelicht worden. 

Start je aanvraag

Het formulier bevat 5 delen: Algemeen, Periode, Locatie, Contact en Bevestiging. Het is belangrijk om deze volgorde te respecteren en alle verplichte velden in te vullen (aangegeven door een rode asterisk). (De GIPOD werkopdracht is enkel van toepassing voor wegenwerken, nutswerken,…)

Kosten

De vergunningen zijn gratis. Voor innames die langer dan 4 dagen duren bedraagt de retributie voor het domeingebruik

  • 10 euro per kalenderdag voor een oppervlakte van minder dan 20m²
  • 20 euro per kalenderdag voor een oppervlakte van 20m² en meer

De retributie moet op voorhand betaald worden. Na de goedkeuring ontvang je per mail een link voor online betaling. Na de online-betaling krijg je de vergunning in je mailbox.  

De onderbreking tussen twee innames moet langer zijn dan vier dagen, anders wordt dit beschouwd als een verlenging van de inname die als één ononderbroken inname wordt aangerekend.

Voor het gebruik van de parkeerverbodsborden wordt een retributie aangerekend van 10 euro per dag per stuk vanaf de 7de dag.

Hulp nodig?

Bekijk onderstaand filmpje of volg deze link waar in detail wordt uitgelegd hoe je de gegevens van het aanvraagformulier moet invullen.

Je kan ook langskomen naar het stadhuis op afspraak (vanaf januari 2020)

Maak een afspraak

Extra informatie

Voor verdere vragen, contacteer de dienst patrimonium. 

Info Eagle APV