Inname openbaar domein

Heb je werken gepland waarbij je genoodzaakt bent om tijdelijk het openbaar domein in te nemen, zoals bij een verhuis, verbouwingswerken, parkeren werfvoertuig, plaatsen stelling op het voetpad, sleufwerken…, dan heb je een vergunning nodig.

Hoe aanvragen

Die vergunning kan digitaal aangevraagd worden via Eagle.

De aanvraag wordt minstens 7 dagen voor de gewenste inname ingediend (3 werkdagen op voorhand bij een verhuis). Je ontvangt een bevestigingsmail wanneer jouw aanvraag goed werd ontvangen. Nadat jouw aanvraag door de stad en de politie behandeld werd, ontvang je jouw vergunning via e-mail.

Met de vergunning kan je (indien nodig of niet zelf ter beschikking) parkeerverbodsborden ophalen bij de stedelijke werkplaats (Broelstraat).

Start je aanvraag

Het formulier bevat 5 delen: Algemeen, Periode, Locatie, Contact en Bevestiging. Het is belangrijk om deze volgorde te respecteren en alle verplichte velden in te vullen (aangegeven door een rode asterisk). (De GIPOD werkopdracht is enkel van toepassing voor wegenwerken, nutswerken,…)

Kosten

De vergunningen zijn gratis. Voor innames die langer dan 7 dagen duren bedraagt de retributie voor het domeingebruik 50 eurocent per m² ingenomen oppervlakte per dag en dit vanaf de 1ste dag. De retributie wordt op het einde van iedere maand afgerekend ofwel via een tussentijdse schuldvordering ofwel via een eindvordering.

Voor het gebruik van de parkeerverbodsborden wordt een retributie aangerekend van 2,50 euro per dag per stuk vanaf de 8ste dag.

Hulp nodig?

Bekijk onderstaand filmpje of volg deze link waar in detail wordt uitgelegd hoe je de gegevens van het aanvraagformulier moet invullen.

Je kan ook langskomen naar het stadhuis op afspraak (vanaf januari 2020)
Maak een afspraak

Extra informatie

Voor verdere vragen, contacteer de dienst patrimonium.