Workshop schrijver: Giuseppe Minervini

Dag van de academies, Giuseppe Minervini

Schrijvers dragen vaak een onbewerkt stuk fictie in hun hoofd mee. De workshop verkent hoe we dat ongestructureerd materiaal makkelijker kunnen omzetten tot een lopend verhaal. Als verteller draag je de verantwoordelijkheid je lezer tijdens de reis geboeid te houden, tegelijkertijd oprecht te blijven aan je verhaalstof en eindbestemming. Hoe behoudt je dat evenwicht op een eigenzinnige manier? We gooien een instrument op tafel: de narratieve machine. Geen heilige regel, maar een houvast.  

 Giuseppe Minervini is filosoof, muzikant, regisseur, redacteur en schrijver. Hij studeerde filosofie en Westerse literatuur aan de KU Leuven. Sinds 2016 publiceert hij non-fictie, poëzie en proza in onder meer DW B, De Gids, humo. In 2021 richtte hij samen met Arne Demets Tegenadem op; waarschijnlijk een productiehuis Op 8 augustus 2023 verscheen zijn debuutroman Krank bij uitgeverij De Geus. Hij woont en werkt in Kortrijk. 

Waar: inkom CC Het SPOOR

Wanneer: van 14u30 tot 16u00

Voor wie: vanaf 16+ / volwassenen 

Tickets: 10 euro; leerlingen H.A.P! gratis.  

De plaatsen zijn beperkt, je bent ingeschreven na je inschrijving via deze link en overschrijving van 10 euro op BE 42 0910 1768 5654 (Academie HAP) met vermelding: 'Inschrijving workshop Giuseppe Minervini + je naam'.