Start to dance

Start to dance!

Praktische informatie

Voor wie: (jong) volwassenen vanaf 18 jaar
Lestijden: klassiek / tap (1 uur/week) en hedendaags / jazz (1 uur/week)
Traject:  

Voor volwassenen bieden wij vanaf september 2021 een heel nieuwe lessenreeks aan waarin we op een fijne manier in beweging blijven.

We leren doorheen het jaar de basis van Tapdans en Hedendaagse dans. 

Tapdans en Hedendaags?

Tapdans is een dansstijl die in Amerika ontstaan is en vooral door de vele filmmusicals met onder andere Fred Astaire en Gene Kelly ook bij ons bekend geworden. Hoewel iedereen wel weet wat tapdans is, is het toch op zeer weinig plaatsen in Vlaanderen echt te leren, we zijn dan ook verheugd dat we dit bij HAP kunnen aanbieden. Je leert ritmische voetbewegingen te maken die, door de ijzers onderaan de schoenen, geluid maken.Hedendaagse dans is een zeer brede dansstijl waarin zowel grondwerk als staande combinaties in voorkomen. De dansstijl komt voort uit Klassiek Ballet en Moderne dans. Omdat het zo’n veelzijdige dansstijl is kan je perfect zonder enige basis starten met hedendaagse dans, omdat je zo ook technieken uit andere dansstijlen meekrijgt. Verder wordt er bij hedendaagse dans regelmatig gewerkt aan improvisatie, vooral de beleving en het gevoel zijn belangrijk.

Voor wie is dit?

Volwassenen die veel zin hebben om te leren dansen. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te komen doen, we beginnen bij de basis. Ben je niet helemaal zeker of dit iets voor jou is? Kom dan zeker eens proberen in september.

Wat heb je nodig?

Voor Tapdans heb je natuurlijk tapschoenen nodig, verder heb je voor beide dansstijlen sportkledij nodig waarin je goed kan bewegen.

Wanneer gaan de lessen door?

Vanaf 1 september 2021 elke donderdagavond tussen 19u20 en 21u20.