Danslab van 12 jaar-15 jaar (3de graad)

Praktische informatie

Voor wie: jongeren vanaf 12 jaar; instromen kan, neem contact op met de (pedagogische coördinator)
Lestijden:
  • danslab klassiek (1,5 uur/week) +  klassieke training

    (1 uur/week) en/of
  • danslab jazz (1,5 uur/week) + training (1 uur/week) en/of
  • danslab hedendaags (1,5 uur/week) + training (1 uur/week) en/of
  • danslab hip-hop/urban (1,5 uur/week) + training (1 uur/week)
Traject: 3 jaar

Lab klassiek

In de 3de graad wordt er op pointes gedanst. Iets waar vele jonge dansers naar uitkijken. Pointes hebben een harde top en sterke zolen zodat de dansers op de punten van hun tenen kunnen dansen.

Lab jazz

In de 3de graad gaan we naast jazz ook de dansstijl Modern Jazz onderzoeken tijdens de lessen. Dit zijn technisch uitdagende bewegingen die een gevoel kunnen onderstrepen. Ook Lyrical Jazz komt aan bod. In deze lyrische dansstijl werken we met emoties, vaak op rustige muziek. We luisteren naar de tekst van het nummer, die we dan vertalen in onze dansbewegingen.

Lab hedendaags

Hedendaagse dans geeft je een ruime kijk op wat dans kan zijn. Het is een expressieve eigentijdse dansvorm die elementen combineert uit verschillende dansstijlen.

Je leert gebruik te maken van de zwaartekracht en op verschillende manieren over de grond bewegen.

Ademhaling, durven loslaten, ruimtegebruik, snelheid, explosiviteit, improvisatie en creatief omgaan met bewegingen zijn maar enkele aspecten die aan bod komen.

Het geeft je de vrijheid om op zoek te gaan naar een eigen manier van bewegen.

 

Lab hip-hop/urban

Heb je zin om te dansen op de coolste beats van dit moment? Ben je een goede beweger die graag eens een dance battle wil doen? Heb jij de moves, een goed gevoel voor ritme en heb je zin om in de spotlights te staan?

Dan is hip-hop/urban ongetwijfeld iets voor jou!

Je kan de lessen volgen als aparte opleiding van 2uur/week, of in combinatie met een ander atelier (klassiek, jazz of hedendaags)

 

Klassieke training/training