Matterhorn Well

Dag van de academies, Matterhorn Well

Met de hulp van effect-pedaaltjes en verscheidene speeltechnieken laten Imre De Cauter (Myrddin&Imre De Cauter) en Matthias Dewilde (Nagloed) de akoestische en elektronische klankwereld met elkaar versmelten. Toeval, improvisatie en minimale composities vormen hiervoor het vertrekpunt. Het eindresultaat is een adembenemende ervaring, waarbij je met de ogen dicht heel even de werkelijkheid kan overstijgen tijdens een intense innerlijke reis. 

ALBUM: Sketches for Francis 

Deze plaat kwam tot stand naar aanleiding van een fotografie tentoonstelling van Belgisch beeldend kunstenaar Francis Vanhee, op wiens werk de hoes geïnspireerd is. 

Het album ‘Sketches for Francis’ ontstond uit de improvisatiesessies van Matthias Dewilde en Imre De Cauter die, getroffen door Vanhees met zorg verminkte beelden, de kleur en textuur van diens werk perfect muzikaal wisten te hertalen. Deze pure en ongeremde oervorm van het werk is zo goed mogelijk behouden gebleven en verder uitgewerkt tot deze release. 

Hier kun je al eens luisteren. 

Waar: Sint-Rita kerk Harelbeke

Wanneer: om 18u30

Tickets: 10 euro over te schrijven op BE42 0910 1768 5654 (Academie H.A.P!) met vermelding naam + concert Matterhorn Well; gratis voor leerlingen H.A.P! , reserveren via deze link

DIT CONCERT IS UITGESTELD.