Woord voor (jong)volwassenen

Praktische informatie

Voor wie: volwassenen, ervaring niet vereist, een portie goesting is het enige wat je nodig hebt
Lestijden: 2 uur/week
Traject:  

Heb je zin om de acteur in jezelf te ontdekken?
Geniet je van theater kijken?
En wil je samen met anderen in een voorstelling spelen?
Dan is dit echt iets voor jou!

Theater voor volwassenen bestaat uit drie onderdelen : theaterlessen, theatervoorstellingen en theaterproductie. Vanuit deze verschillende invalshoeken dompelen we je onder in de wereld van het theater.

1. Theaterlessen

Tot aan de herfstvakantie maken we op een speelse manier kennis met elkaar en theater. Vanuit verschillende invalshoeken ontdekken en vergroten we onze acteermogelijkheden. Allerlei oefeningen rond emoties, personages, samenspel, lichaamstaal, stemgebruik en verbeelding passeren de revue. Bij dit alles staat spelplezier steeds voorop!

2. Theatervoorstellingen

We bezoeken vijf theatervoorstellingen. We maken kennis met een aantal aspecten van een theaterproductie en leren vanuit verschillende perspectieven kijken naar een voorstelling. We krijgen tegelijk een kijk op de diversiteit binnen het Vlaamse theaterlandschap.

3. Theaterproductie

Na de herfstvakantie starten we met de repetities van onze eigen productie. Aan de hand van de grootte van de groep en de ervaringen in de voorafgaande theaterlessen maken we een keuze voor een theatertekst. Naar het einde van de repetities, zullen we een drietal extra repetities inlassen zodat we goed voorbereid voor ons publiek staan. 

Info: jeroen.serruys@harelbeke.be

Jeroen Serruys studeerde in 2007 af als regisseur/ docent drama aan de toneelacademie van Maastricht. Hij behaalde vervolgens zijn master drama aan het KASK in Gent.Hij geeft les aan de academie van Harelbeke en Gentbrugge. Voor zijn leerlingen schrijft hij vaak teksten op hun lijf geschreven. Maar ook met bestaand werk gaat hij aan de slag. Naast lesgeven schrijft Jeroen ook kinderboeken die hij uitgeeft bij Clavis Uitgeverij.