Muziektheater Amuse-gueules

In Muziektheater Amuse-gueules is een centrale rol weggelegd voor het theaterkoor. Hiermee gaan we terug naar de oorspronkelijke functie van een koor. In de theaterstukken van de Oude Grieken speelt de ‘choros -het koor dus- de rol van de menigte die commentaar geeft op de gebeurtenissen en die meeleeft met de hoofdrolspelers. Het koor ondersteunt, troost en motiveert hen. Of het spreekt kwaad over hen, wijst hen terecht en veroordeelt hen.  

Met het Muziektheater werken we 2 jaar aan een productie om die dan aan ons publiek voor te stellen. Voor onze producties werken we samen met zangsolisten, acteurs, dansers en instrumentisten. We doen ook een beroep op een regisseur, een choreograaf en theatertechnici om in onze voorstellingen de hoogst mogelijke kwaliteit na te streven. Op die manier komen alle podiumkunsten samen. We vertrekken van fragmenten uit opera, operette en musical en exploreren zo de wondere wereld van het muziektheater. 

Het theaterkoor bestaat uit zangers van alle generaties en vormt één grote koorfamilie die het intensieve werken weet te combineren met respect en vriendschap. 

Wie kan aansluiten?  

  • leerlingen zang vanaf de 2de graad (kind of volwassene) 

  • leerlingen muziek vanaf de 3de graad als vorm van groepsmusiceren (ook instrumentisten die willen meezingen zijn welkom). 

Repetitiemomenten: wekelijks in de H.A.P! op vrijdag 18u30-20u.

De artistieke leiding ligt in de handen van  Dominique Maes die je kunt contacteren voor meer info: dominique.maes@telenet.be