Cello

De cello is het op één na grootste strijkinstrument: een pak groter dan viool en altviool, daardoor kan je het niet meer op je schouder leggen om te spelen. Een cellist zit neer om te spelen. De cello steunt op een pin op de grond. Net zoals bij de violen strijk je met de strijkstok op of tokkel je met de vingers aan de snaren.

De cello kan van laag tot hoog en staat bekend om zijn warme klank.

Waar kan ik met het instrument terecht?

De cello werd tot voor kort bekeken als een op en top “klassiek” instrument. De jongste jaren wordt het in tal van muziekgenres en bezettingen gebruikt: van solo en kleine kamermuziekgroep tot groot symfonisch orkest, van kleine popgroep tot harmonieorkest, van oude muziek tot hedendaags, pop en jazz…

Enkele luistervoorbeelden

De cello kan van laag tot hoog en staat bekend om zijn warme klank. Luister maar naar de zwaan uit dierencarnaval van Saint-Saëns. 
Beluister zeker eens 2CELLOS:

Wat heb je nodig?

Een cello hoef je niet direct aan te kopen. Als je als kind of jongere begint, moet je trouwens eerst op een instrument van kleinere afmeting starten. Naarmate je groeit, ga je dan op een grotere cello spelen. Die instrumenten kan je, tot je op een cello van normaal formaat speelt, huren in de H.A.P!. Andere benodigdheden kan je later aankopen bij je leerkracht.

De les bij leerkracht Jolien Deley gaat door op woensdag.

Praktisch

Een cello hoef je niet direct aan te kopen. Als je als kind of jongere begint, moet je trouwens eerst op een instrument van kleinere afmeting starten. Naarmate je groeit, ga je dan op een grotere cello spelen. Die instrumenten kan je, tot je op een cello van normaal formaat speelt, huren in de Academie. Andere benodigdheden kan je later aankopen bij je leerkracht.

De les bij leerkracht Jolien Deley gaat door op woensdag.

Uurroosters en inschrijvingen