Elektrische gitaar

De elektrische gitaar lijkt wel een rode draad in de muziek te vormen doorheen de 20ste en 21ste eeuw. Je kan er dan ook enorm veel stijlen op spelen: van country tot rock over pop, blues, jazz, reggae, enz… Wie kent er The Beatles, Jimi Hendrix, B.B. King, Led Zeppelin, Dire Straits en Pink Floyd nu niet? De gitaarklank in hun nummers is werkelijk kenmerkend voor hun muziek. De lessen elektrische gitaar zijn alvast de uitgelezen kans om de skills van deze muzikale helden onder de knie te krijgen.

Waar kan ik met de elektrische gitaar terecht?

Hoewel er heel veelzijdige gitaren bestaan, zijn er ook gitaren die specifiek voor één stijl gemaakt zijn. De klank verandert namelijk heel veel afhankelijk van hoe de gitaar is gemaakt. Een volledig massieve gitaar wordt meer in rockmuziek gebruikt, terwijl de volledig holle klankkasten meer in jazzmuziek voorkomen. De gitaar wordt zowel solo, in gitaarensembles als in jazzcombo’s gebruikt. 

Enkele luistervoorbeelden

AC/DC - Back in Black

Red Hot Chili Peppers - Scar Tissue

Wat heb je nodig?

Naast een zessnarige gitaar heb je nog een plectrum nodig. Dat is een plat stukje plastic dat we tussen de wijsvinger en de duim houden om de snaren aan te slaan met de rechterhand. Soms gebruiken we natuurlijk ook de vingers. Versterkers zijn aanwezig in de gitaarklas, alleen heb je wel een kabel nodig. De gitaar wordt steeds gestemd alvorens de les begint, een stemapparaat is hierbij altijd wel handig!

Leerkracht

Jo De Geest

Praktische informatie

Uurroosters en inschrijvingen