Braz' Art

Brazart

Braz’art of Brassband Harelbeke, werd opgericht in 2007 o.l.v. koper-leraar, Geert Verschaeve. Met de bedoeling de leerlingen van de academie een medium te geven waarin zij zich ten volle konden uitleven als koperblazer en slagwerker, werd een groep samengesteld zowel met leerlingen, oud-leerlingen als leraars koper van de school. Braz’art stelde zich tot doel een ambassadeur van het koperblazen te zijn.

Braz’art nam deel aan open wedstrijden zoals die er zijn in Hull (VK) en Drachten (NL), alsook plaatselijk aan de open orkestwedstrijd van VLAMO. Vanaf 2010 registreerde de band zich officieel met het oog op deelname aan de Nationale Brassbandkampioenschappen. Van 2010 tot 2016 klom Braz’art op van 3e afdeling naar 1e afdeling, waar het heden nog steeds gekwalificeerd is.

Naast deelname aan wedstrijden, heeft de brassband reeds diverse projecten en concerten uitgewerkt. Hoogtepunten zijn: In Remembrance, een project rond de herdenking van WO-I in samenwerking met Wim Opbrouck en in het kader van IBBA 2015; Benoit’s Promsnight 2012, 2017, 2022; Braz’art in het MAS; concerten tijdens het IBBA, met solisten zoals Ronald Romm, Vincent Lepape en Bastien Baumet …

Braz’art trok er al geregeld op uit voor concertreizen of muziekfestivals, oa. naar Firenze in 2018 en naar Parijs in 2022. Na Firenze kwam een uitnodiging om naar Sidney, Australië te gaan. Corona en de kostprijs maakten dat dit niet doorging.

Braz’art verwelkomt graag koperblazers en slagwerkers van minstens niveau 4e graad. De repetities gaan door op dinsdag van 19u30 tot 21u30, op de vestiging ‘achterkant stadhuis’, Ballingenweg Harelbeke. Braz’art kan aan de academie als keuzevak groepsmusiceren gekozen worden in de optie instrument.

Inschrijven? Ga naar de inschrijfmodule op deze website.

Meer info?

Dirigent: Geert Verschaeve

Contactpersoon en info: geert.verschaeve4@telenet.be

inge.kerkhove@harelbeke.be