Braz' Art

Braz’art of Brassband Harelbeke, werd opgericht in 2007 o.l.v. koper-leraar, Geert Verschaeve. Met de bedoeling de leerlingen van de academie een medium te geven waarin zij zich ten volle konden uitleven als koperblazer, werd een groep samengesteld zowel met leerlingen, oud-leerlingen als leraars koper van de school. Braz’art stelde zich tot doel, als onderdeel van Harelbeke Muziekstad, een ambassadeur van het koperblazen te zijn.

Het brassbandlandschap verkennend, nam de Brassband deel aan open wedstrijden zoals die er zijn in Hull (VK) en Drachten (NL), alsook plaatselijk aan de open orkestwedstrijd van VLAMO. Vanaf 2010 registreerde de band zich voor de strikt gereglementeerde Nationale Brassbandkampioenschappen in eigen land. Van 2010 tot 2016 klom Braz’art op van 3e afdeling naar 1e afdeling.

Naast deelname aan wedstrijden, heeft de brassband reeds diverse projecten en concerten uitgewerkt. Hoogtepunten zijn: In Remembrance, een project rond de herdenking van WO-I in samenwerking met Wim Opbrouck en in het kader van IBBA 2015; Benoit’s Promsnight 2012 en 2017; Comedyconcert met Chilo Vanlerberghe en Bart de Wildeman; Braz’art in het MAS; concert met de internationale solisten Ronald Romm, Vincent Lepape en Bastien Baumet tijdens IBBA 2017 …