UiT-Kajuit

Update Paasvakantie

De nieuwe maatregelen maken het voor ons onmogelijk om onze vakantiewerking te organiseren zoals we dit voor ogen hadden. De voorbije vakanties werd onze werking al heel sterk ingeperkt door de bubbels van 25 kinderen – vrijdag kregen we de boodschap dat we nog moeten inperken tot bubbels van 10.

Om een haalbaar en werkbaar opvangaanbod te kunnen organiseren, moeten we keuzes maken in wat we wel nog kunnen doen in de paasvakantie.

 • Onze voorziene werkingen UiT-Kajuit kampen worden volledig geannuleerd. Ook de speelpleinwerking gaat niet door zoals voorzien. Alle locaties die we ter beschikking hebben, zetten we in om een opvangaanbod te voorzien. 
 • We voorzien enkel opvang voor kinderen vanaf 3 jaar tot en met 8 jaar (geboortejaar 2013). Daarmee focussen we op de jongste kinderen, aangezien opvang voor hen het hardst nodig is.
 • Onze opvanguren worden aangepast van 8u tot 17u. Brengen van de kinderen gebeurt tussen 8u en 8u30; ophalen tussen 16u30 en 17u.
 • Er kan enkel ingeschreven worden voor een volledige week opvang – in volle dagen.
 • De prijs voor een week opvang is € 24 voor week 1 (6-9 april) en € 30 voor week 2 (12-16 april)
 • Bij het inschrijven kan u de keuze maken tussen ‘Harelbeke’, ‘Stasegem’ en ‘Bavikhove’. Nadien wijzen we kinderen toe  aan een locatie.

Alle kinderen die reeds ingeschreven waren voor de speelpleinwerking en de UiT-Kajuit kampen kregen een mail om in te schrijven voor dit aanbod.

We beseffen dat we hiermee veel kinderen en ouders moeten ontgoochelen, maar moeten spijtig genoeg keuzes maken binnen de beperkte mogelijkheden die we op vandaag nog krijgen.

Wanneer je kind ingeschreven is voor een UiT-Kajuitkamp, betekent dit dat het kamp geannuleerd wordt. De nodige zaken voor de terugbetaling worden gedaan.

Als laatste willen wij als organisatie onze vrijwilligers enorm hard bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Wekenlang waren zij hun vakantieweken aan het voorbereiden om er voor de kinderen – ondanks alle strenge regels – een toffe speelervaring van te maken. Die voorbereiding verdwijnt opnieuw naar de prullenmand – maar toch staan zij opnieuw klaar om opvangaanbod te voorzien in de paasvakantie. Bedankt en chapeau!

[Corona-coördinator Jeugddienst: Robbe Bleuzé - 0474 / 621 016]

UiT-Kajuit animatoren

De Uit-Kajuit staat voor een divers aanbod leuke themakampen voor specifieke leeftijdsgroepen. De kampen worden georganiseerd voor 3-6 jarigen, 7-9 jarigen en 10-12 jarigen.

Tijdens elk kamp staan een daguitstap, verschillende workshops en enkele eigen activiteiten op het programma, die passen in het thema van die week. De kampen en activiteiten worden georganiseerd voor een kleine groep kinderen met vaste begeleiding. Bij elk kamp is ook vooropvang voorzien vanaf 7u30 en is er na-opvang tot 18u.

Over de middag eten we samen onze boterhammetjes op.

Inschrijven voor de UiT-Kajuitkampen kan pas vanaf woensdag 13 januari om 18u. 

  UiT-Kajuit kampen 2021

  UiT-Kajuit kampen 2021

  Inschrijven en betalen voor een activiteit

  Inschrijven voor de UiT-Kajuit kampen kan online via de webshopInloggen doe je met de naam van het deelnemende kind. Je kan ook inloggen op je eigen account en je kinderen koppelen via de gezinsrelaties, op deze manier kan je meerdere kinderen tegelijkertijd inschrijven.

  Heb je je kind in het verleden al ingeschreven voor een activiteit via de webshop, dan kan je inloggen met de gebruikersnaam en paswoord. Ben je het paswoord vergeten? Dan kan je op de startpagina van de webshop klikken op ‘wachtwoord vergeten’. Je ontvangt een mailtje en dan kan je een nieuw paswoord opgeven.

  Heb je je kind nog nooit ingeschreven via de webshop, neem dan contact op met de Jeugddienst of Sportdienst zodat de account actief is op het moment dat je wil inschrijven.

  Via de webshop schrijf je je kind in voor de verschillende activiteiten en betaal je onmiddellijk. Dit kan enkel met een gewone bankkaart (bancontact/maestro). Met kredietkaarten (Visa/mastercard) kan niet betaald worden. De inschrijving is pas definitief nadat u online betaalde en via email de bevestiging ontvangt. Voor een vlotte afhandeling en verwerking raden we u aan om bij de online inschrijving uw bankkaart en digipas bij de hand te houden. Om vlot te kunnen inschrijven voor de UiT-Kajuit kampen is het aangeraden om vooraf al eens aan te melden. Zo weet je zeker dat alle gegevens correct zijn en verliest u minder tijd op het ogenblik van de inschrijvingen.

  We maakten een instructiefilmpje, dat de volledige werking van de webshop uitlegt.

   

  UiT-Kajuit Algemeen 2

  Annuleren van een activiteit

  Bij annulering van een inschrijving voor een kamp of 2daagse worden volgende bedragen terugbetaald:

  - Tot één week voor de start van de activiteit: er wordt een annulatiekost van 2 € aangerekend, de rest van de deelnameprijs wordt terugbetaald.

  - Vanaf één week voor de start van de activiteit: 50% van de deelnameprijs wordt terugbetaald.

  Bij annulering omwille van ziekte of familiale omstandigheden wordt de deelnameprijs enkel terugbetaald na voorlegging van een doktersbriefje of overige bewijsstukken en indien de Jeugddienst of Sportdienst op voorhand verwittigd werd. Indien de deelnemer slechts een deel van de activiteit afwezig is, wordt de dagprijs terugbetaald van de dagen waarop de deelnemer door ziekte niet kon deelnemen aan de activiteit. De terugbetaling gebeurt na afloop van de activiteit. Bij ziekte wordt er geen annulatiekost aangerekend.

  Uit-pas

  Met de UiTPAS naar UiT-Kajuit!

  De UiTPAS is een vrijetijdspas waarmee iedereen die in Zuid-West-Vlaanderen wil genieten van vrije tijd zoals cultuur, sport- en jeugdactiviteiten punten kan sparen en inruilen voor leuke voordelen. Vraag je UiTPAS aan op de jeugddienst en je kan punten sparen tijdens UiT-Kajuit kampen!

  Er is korting mogelijk voor kinderen uit gezinnen die onder begeleiding staan van het OCMW. Ouders kunnen enkel van de korting genieten indien ze een UiTPAS aanvragen bij het OCMW. Meer info over de UiTPAS vind je hier.

  UiT-Kajuit Algemeen 1

  Activiteiten in 2021

  Het volledige vakantieaanbod voor 2021 kan je terugvinden in de Vakantiekriebels. Die komt heel binnenkort online.

   

  Meer info

  Jeugddienst Harelbeke | Sarah Devos
  Tel: 056 733 482 | E-mail: jeugd@harelbeke.be