Ontwerp parking en pastorietuin in Hulste gefinaliseerd

Gepubliceerd op Vrijdag 23 juni 2023

Na een reeks participatiemomenten in het najaar van 2022 waar inwoners opmerkingen konden geven, worden er verdere stappen gezet. Harelbeke stelde een landschapsarchitect aan en de ontwerpen worden verder gedetailleerd. Die ontwerpen zijn te zien op een testproject dat loopt van 26 tot 30 juni 2023.

Inwoners van Hulste konden in het najaar van 2022 hun feedback en suggesties geven op de onthardingsplannen van de parking in Hulste, het openleggen van de beek en het ontwerp van de pastorietuin. We probeerden zoveel mogelijk rekening te houden met de waardevolle opmerkingen die we tijdens deze participatiemomenten kregen. Harelbeke stelde een landschapsarchitect aan en begon met het verfijnen van de ontwerpen. Om de inwoners van Hulste een voorproefje te geven van de toekomstige veranderingen en hen actief te betrekken bij het proces, zal er een speelmogelijkheid zijn van maandag 26 tot en met vrijdagvoormiddag 30 juni.

Een deel van de parkeerplaats in Hulste wordt omgevormd tot een tijdelijk speelterrein, waarbij kinderen en hun ouders de gelegenheid krijgen om de nieuwe ontwerpen te bekijken. Ook de scholen worden betrokken. Tijdens die periode vinden inwoners er een informatiebord en banner over de ontwerpen, zodat bezoekers kunnen leren over de beoogde veranderingen en de gedetailleerde plannen. Het doel is om in het dorp een toegankelijk park te creĆ«ren, waar water en beleving samensmelten.

De aanleg van de omgeving wordt gerealiseerd samen met de provincie West-Vlaanderen. Via het onthardingsproject Vlaanderen Breekt Uit! krijgt de stad subsidies om ontharding te realiseren.

Meer info over Harelbeke Breekt Uit

Meer info over Vlaanderen Breekt Uit

Testproject Hulste_plan