Nieuws - meest recent

Een vakjury heeft de 50 genomineerden bekendgemaakt voor de Belfius Smart Awards. Ze heeft die gekozen uit de 185 projecten die overheden, bedrijven, scholen en zorginstellingen vorig jaar hebben ingediend. 

Deerlijk en Harelbeke zoeken vrijwilligers voor psychosociale hulpverlening

Een brand, busongeval, gaslek, kettingbotsing ... De brandweer en medische diensten dienen de eerste zorgen toe. Maar vaak zijn er ook personen zonder kwetsuren die slachtoffer zijn. Medewerkers van het Psychosociaal Hulpverleningsnetwerk (PSH) vangen deze laatste groep op. Deerlijk en Harelbeke willen slachtoffers en hun verwanten na een evacuatie of ramp niet in de kou laten staan.

Het PSH-team:

De eerste editie van Repair Café in Harelbeke draait rond het herstellen van textiel en kleine elektrische huishoudapparaten.

Minister van Landbouw Willy Borsus heft op vrijdag 17 maart om 14.00u de meeste maatregelen voor vogelgriep op voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, duiven en struisvogels. Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot. 

1 reacties

Buren bij Kunstenaars 2017 zoekt kunstenaars die hun atelier willen openstellen voor het publiek – inschrijven vanaf 24 maart 2017.

mrt
30
mei
02

De tentoonstelling Bezettering 14-18 vertelt het verhaal van communicatie en oorlog, van letterzetters en bezetters. Aan de hand van tekstaffiches wordt het dagelijkse leven onder de Duitse bezetting in beeld gebracht. De tentoongestelde affiches werden geselecteerd uit de collecties van het Rijksarchief en de stads- en gemeentearchieven van Zuid-West-Vlaanderen.

 

Praktisch