Nieuws - meest recent

mrt
14

 

In de glazen rotonde van de bibliotheek

Van 14u tot 15u30

 

mrt
02
mrt
28

Eric Bouwens (°1967) is al twintig jaar actief als zelfstandig grafisch vormgever. Hij heeft eigenhandig het vak geleerd in een publiciteitsbedrijf. Daarna volgde hij een opleiding aan de Sint-Lucas Academie in Antwerpen. Hij is vader van twee tieners en woont samen met zijn vrouw in Kontich. 

Op donderdag 17 mei 2018 trekt de sportdienst met de bus richting Ardooie voor de seniorensportdag ‘West-Vlaanderen blijft bewegen’. We mogen er ons verwachten aan een ruim gamma van aangepaste sporten met voor elk wat wils.

De wandel- en fietstochten zijn traditioneel de populairste activiteiten samen met petanque, dans, en volksspelen. Daarnaast stellen de sportdiensten jullie graag een aantal interessante, nieuwe of minder gekende sporten voor.

Er is vandaag veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, adviseren we de bevolking om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken  heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit.

Om 9.00u vanmorgen bedroeg de gemiddelde concentratie van PM10 in Vlaanderen  58 µg/m³. De fijnstofconcentraties zijn verhoogd door de luchtvervuiling die omwille van de lage windsnelheden in de onderste luchtlagen slecht verdund wordt.

mrt
14

Bezoek de Woonbeurs

Op woensdag 14 maart 2018 organiseert de gemeente Kuurne, samen met Lendelede, Harelbeke & Deerlijk (Woonwijs) de tweede grote Woonbeurs.

De Woonbeurs biedt een schat aan informatie rond het thema Wonen.
Kom langs en ontdek op één avond alles rond kopen, (ver)huren, energie en premies!

De verschillende standhouders staan klaar om op alle vragen te antwoorden en tegelijkertijd worden er drie infosessies georganiseerd.

apr
04

Woensdag 4 april - 14u30 - Aula CC het SPOOR

‘Fijn stof’ is een theatrale, absurd humoristische circustheatervoorstelling waarin twee artiesten hun creativiteit botvieren.

mrt
01

Donderdag 1 maart - 20u00 - Aula CC het SPOOR