Nieuws - meest recent

Iedereen die verbouwt, kan te maken krijgen met asbest. Maar dat is geen reden tot paniek. Asbest bestaat uit microvezels die je met het blote oog niet kunt zien.

Het was een populair bouwmateriaal dat tussen 1940 en 1998 in wel 3500 verschillende toepassingen werd gebruikt: dakleien, golfplaten, vloertegels, bloembakken, vensterdorpels, ...

In de gemeenteraadszitting van 19 juni 2017 werd het Jaarverslag 2016 van de stad Harelbeke goedgekeurd. Je kan het jaarverslag bekijken via deze link.

Er is een besmetting vastgesteld van het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 bij de dieren van een pluimveehandelaar in Lauwe (deelgemeente van Menen).

Wat zijn de gevolgen hiervan?

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft rond het bedrijf met de besmettingshaard twee zones afgebakend:

De aanhoudende droogte laat zich nu sterk voelen in de beschikbaarheid van water. Waar kan de landbouwer op dit ogenblik terecht voor water?

1. De onbevaarbare waterlopen

Het regioproject Woonclub van W13 is actief op het grondgebied van Harelbeke en is op zoek naar vrijwilligers die mensen willen helpen in hun zoektocht naar een huurhuis en die willen zorgen voor een extra steuntje in de rug.

De zoektocht naar een huurwoning op de private huurmarkt verloopt voor velen niet van een leien dakje. Sommigen weten niet waar te beginnen. Anderen dreigen hun woning te verliezen.

CULTUURSECTOR PEILT NAAR HET CULTUURCONTENTEMENT