Nieuws - meest recent

Vandaag is er geen reden tot paniek. Maar hier en daar sijpelen berichten door over smartphones die ongevallen veroorzaken (Bron Oscare). In de meeste gevallen kunnen deze ongevallen voorkomen worden door het naleven van enkele eenvoudige tips:

Word vrijwillig brandweerman/-vrouw in bijberoep

Je bent meer brandweer dan je denkt.

Een hart voor hulpverlening? Dan ben je misschien wel meer brandweer dan je denkt en is een job in bijberoep bij de brandweer wel iets voor jou. Want de West-Vlaamse brandweer zoekt jou! Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat.

 

 

 

 

ZO WORD JE BRANDWEERMAN/-VROUW

Op maandag 22 mei 2017 worden er overdag onderhoudswerken (gietasfalt) uitgevoerd op de parking van het Forestiersstadion, Stasegemsesteenweg, Harelbeke. Voor deze werken wordt er parkeerverbod geplaatst over de volledige parking. Bij slecht weer worden de werken uitgesteld.

mei
13
mei
23

Huis van het Kind Harelbeke organiseert voor de 2de keer verschillende activiteiten tijdens de week van de opvoeding die loopt van 13 mei t.e.m. 23 mei.

Alle activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is verplicht (behalve voor het kidsfestival).

Meer informatie kan je vinden op onderstaande flyer.

mei
10

Preventie, symptomen en behandeling.

Naar aanleiding van de Europese dag van de beroerte organiseren de Welzijnsraad en Stad Harelbeke een boeiende avond rond deze aandoening, die helaas nog te veel mensen treft.

Belfius reikt prijzen uit aan steden en gemeenten die inzetten op duurzame vernieuwing. Stad Harelbeke werd genomineerd voor een Smart City Award voor het stadsvernieuwingsproject h∩aqua .

jun
22

Deze begeleide wandeling brengt je langs de mooiste hoekjes en kantjes van Hulste tot de plaats waar Roland Garros in 1915 een noodlanding maakte.
Onderweg kom je voorbij overblijfselen uit de
Eerste Wereldoorlog. (± 6 km)

Wanneer: donderdag 22 juni 2017 om 18 uur

Start en einde:    Dorpshuis De Rijstpekker
                        Kasteelstraat 13, 8531 Hulste

Parkeergelegenheid aan Dorpshuis De Rijstpekker en achter de kerk.

Per persoon: 3 euro

Wist je dat Harelbeke heel wat toeristische troeven heeft? Dat er een nieuwe kunsttempel is? Je kan ‘swipen’ in de Sint-Salvatorkerk? Erfgoed, fiets- en wandelroutes, dagtrips, een museum. Je vindt het allemaal in je eigen stad.

Al dit leuks kan je nalezen in de gloednieuwe toeristische brochure.  

Wil je graag een papieren exemplaar? Kom er eentje ophalen in het stadhuis, bij de  toeristische dienst

Nu de reeks “conditietraining” geëindigd is zouden we jullie graag warm maken voor onze nieuwe reeks “outdoor-fit”

Dit gaat iedere maandagavond door van 18.30 tot 19.30 uur en loopt van maandag 24 april tot en met 26 juni 2017.

Het hblad van april staat online. In dit nummer lees je meer over de het stadsvernieuwingsproject h^aqua, IBBA, ergoeddag en het aperitiefconcert 'Jong Wloven'. Daarnaast komen nog heel wat andere activiteiten aan bod. Klik hier voor het hblad in magazinevorm en hier om het als pdf-bestand te bekijken.