Werfzone GUSCO in de Marktstraat

Gepubliceerd op Vrijdag 29 maart 2024

Wat gebeurt er? 

Het gebouw in de Marktstraat van het Guldensporencollege (nr.73) wordt afgebroken en er wordt een nieuw gebouw teruggeplaatst. De totale duur van de werken wordt ingeschat op één jaar. 

Veilige werfzone

Omdat de ruimte voor het gebouw zeer beperkt is werd samen met de aannemer een voorstel uitgewerkt om een veilige werfzone in te richten. Voor de werfzone is de volledige breedte van het voetpad en fietspad nodig, alle containers voor afbraak en leveringen moeten via die zone passeren. Ze kunnen niet op de rijweg blijven staan zonder het verkeer te blokkeren en er is geen parkeerstrook.

Fietsen en wandelen aan de overkant van de straat

Om te vermijden dat fietsers en voetgangers zich tussen de vrachtwagens moeten voortbewegen, moeten ze tijdens de duur van de werken aan de andere kant van de straat rijden of wandelen. Dat betekent concreet: 

  • fietsers en voetgangers komende van Kortrijk richting Harelbeke steken over aan het rondpunt aan de Schipstraat
  • fietsers en voetgangers komende van Waregem richting Harelbeke steken over aan de verkeerslichten aan het stadhuis


Aan het rondpunt en aan het stadhuis worden de nodige borden voorzien om de oversteek aan te duiden. 

Tijdelijke oversteekplaats

Aan de werf zelf kan het zebrapad niet meer gebruikt worden, daarom wordt nabij de werf een tijdelijke oversteekplaats voorzien, zodat bewoners van dit stuk, klanten van de handelszaken, gebruikers van de kortparkeerplaatsen  of bus- gebruikers op een veilige manier aan de overkant geraken.

De bushaltes blijven beide in gebruik en zijn goed bereikbaar. 

Werfzone GUSCO Marktstraat 1
Werfzone GUSCO Marktstraat 2