Leen gratis e-boeken via het platform cloudLibrary

Gepubliceerd op Donderdag 09 februari 2023
CloudLibrary

Sinds kort biedt de bibliotheek, op algemene aanvraag van de Harelbeekse lezers, het e-boeken uitleenplatform ‘cloudLibrary’ aan. Via cloudLibrary kunnen leden van thuis uit e-boeken zoeken, lenen en lezen via de cloudLibrary-app op een eigen toestel naar keuze: e-reader, computer, smartphone of tablet.

Hoe werkt het?

Je kan maximum twee e-boeken tegelijk lenen en die zes weken lang lezen. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van het toestel. Je kan er ook zelf voor kiezen om een e-boek in te leveren en zo plaats vrij te maken voor een andere titel.

Je kan maximum twee e-boeken reserveren. Reserveringen blijven drie dagen beschikbaar.

Het is niet mogelijk om e-boeken te verlengen. Wil je een e-boek toch langer houden? Dan leen je het gewoon opnieuw van zodra de uitleentermijn verstreken is. Let wel: dit is enkel mogelijk als het boek niet gereserveerd is door een andere lener. Aangezien je nooit te laat kan inleveren, moet je ook nooit telaatgeld betalen. 

Lid van de bibliotheek?

Dan kan je gratis e-boeken lezen met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreer je). Download de app ‘cloudLibrary by bibliotheca’ via de Apple App Store of Google Play Store. Selecteer: België > E-boeken Vlaanderen en Brussel > de Bib. In de collectie vind je meer dan 10.000 e-boeken in het Nederlands of het Engels. 

Meer weten