Hblad nu ook in luistervorm

Gepubliceerd op Woensdag 28 februari 2024

Sinds deze editie, de maart/april versie van hblad, is het stadsmagazine van Harelbeke ook in luistervorm beschikbaar. Blinde of slechtziende mensen kunnen de luisterversie opvragen via de stad of beluisteren via Soundcloud 

Hblad voor iedereen 

Hblad, het stadsmagazine van Harelbeke, is vanaf nu ook toegankelijk voor blinde en slechtziende mensen, dyslectici en mensen met een fysieke beperking die het lezen bemoeilijken. Het hblad wordt ingelezen door Transkript, een vooraanstaand productiehuis gespecialiseerd in het toegankelijk maken van gedrukte media voor mensen met een leesbeperking. Die samenwerking garandeert een luistermagazine van hoge kwaliteit en gemakkelijk toegankelijk. Lokaal bestuur Harelbeke zet zich in voor een inclusieve samenleving waarin iedereen, ongeacht zijn of haar mogelijkheden, volwaardig kan deelnemen. 

We zorgen er telkens voor dat ons stadsmagazine een verzameling is van informatieve, maar ook leuke artikels en items. Als lokaal bestuur is het hblad een heel belangrijk communicatiekanaal om onze inwoners te bereiken, aangezien het gratis in iedere brievenbus van Harelbeke valt.

Ongeveer 2% van de bevolking kampt met een visuele beperking, 1 op de 1.000 inwoners is blind. Deze mensen missen dus een groot deel van de standaardcommunicatie die op papier aangeboden wordt. De invoer van een luistermagazine is een reactie op de behoefte om informatie toegankelijker te maken voor alle inwoners van Harelbeke.

Direct luisteren of aanvragen via de website 

Het luistermagazine beluisteren kan via www.harelbeke.be/stadsmagazine. Dat kan via de streamingdienst Soundcloud, maar ook via de Anderslezen app. Mensen kunnen via de website een gratis ingelezen versie van het stadsmagazine aanvragen. Transkript registreert en zet het luistermagazine in de boekenplank van de aanvrager.  

Meer info