Digitale vragen? Vraag het ons!

Gepubliceerd op Vrijdag 12 januari 2024
Digihelper Harelbeke

Met het project Samen Digitaal ondersteunen we onze inwoners bij het versterken van hun digitale vaardigheden. We bieden hiervoor enkele mogelijkheden aan, op ieders maat en tempo. Wij helpen je wegwijs in het digitaal doolhof van deze wereld.

Stel je vragen in één van de Digipunten

In Harelbeke kan je al op meerdere locaties en diverse tijdstippen terecht met al je digitale vragen in een Digipunt. Je kan er terecht voor alle vragen over het gebruik van je smartphone, tablet of laptop, je internetverbinding of over het gebruik van apps.  Vrijwilligers - Digihelpers - helpen je met het beantwoorden van je vraag.

Vraag hulp aan huis als je minder mobiel bent

Geraak je zelf niet tot in één van de Digipunten? Vraag dan hulp aan huis aan via Elitsa Atanasova, de brugfiguur van het project Samen Digitaal voor lokale besturen Harelbeke en Zwevegem.

Word zelf een Digihelper

Wil je zelf als vrijwilliger helpen bij het beantwoorden van digitale vragen en mensen op weg zetten met hun digitale vaardigheden? Meld je dan aan als vrijwilliger in de bibliotheek van Harelbeke, Eilandstraat 2 in Harelbeke, of stuur een mailtje naar digipunt@harelbeke.be.

Brugfiguur Samen Digitaal: Elitsa

Elitsa Atanasova is de brugfiguur voor het Samen Digitaal-project. Inwoners, maar ook eerstelijnswerkers kunnen bij haar terecht voor alle vragen over digitaal samenleven zodat er samen met de organisatie op zoek kan gegaan worden naar een gepaste dienstverlening. Als brugfiguur coördineert zij de digitale vragen van inwoners.

Vragen of meer weten?

Resultaten van de bevolkingsbevraging

In 2023 voerden we een bevolkingsbevraging in Harelbeke en Zwevegem  uit. Door deze bevraging hebben we een helder zicht op de digitale noden van onze inwoners. De resultaten van de bevraging kan je nalezen op www.harelbeke.be/digihulp.

Uit de aanbevelingen van dit onderzoek rollen we nu reeds drie acties uit:

  • de verdere uitbouw van het digipunt
  • ondersteuning aan huis voor wie niet naar het digipunt kan komen
  • de brugfiguur Samen Digitaal als liaison tussen de burgers en de lokale besturen.