Dien je groen project in bij het Klimaatfonds

Gepubliceerd op Dinsdag 14 november 2023

Ons leefmilieu is ons kostbaarste bezit. Toch staat het onder steeds meer druk. Niet alleen (lokale) overheden kunnen hier een antwoord op bieden. Minstens even nuttig zijn initiatieven die burgers, verenigingen en/of bedrijven nemen om de klimaatverandering tegen te gaan of om onze leefomgeving weerbaarder te maken tegen de gevolgen ervan. 

Om lokale klimaatprojecten zo veel mogelijk aan te moedigen, hielden Intercommunale Leiedal, 11 lokale besturen en Streekfonds West-Vlaanderen het klimaatfonds Leiedal boven het doopvont. 

Het klimaatfonds Leiedal werd uiteindelijk een gezamenlijk initiatief van de intercommunale, de gemeenten Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Kuurne, Lendelede, Wevelgem en Zwevegem en de steden Harelbeke, Kortrijk, Menen en Waregem.  Jaarlijks storten deze besturen 0.50 euro per inwoner in het klimaatfonds. 

Wat kan je zelf doen?

Heb je zelf een klein, groot, wild of minder wild, maar vooral inspirerend idee dat een positieve impact heeft op het klimaat en onze leefomgeving?

Of heb je zelf geen project maar wil je het klimaatfonds financieel ondersteunen?

Alle informatie staat te lezen op de website van Leiedal. Je vindt er ook inspirerende voorbeelden en een overzicht van de goedgekeurde projecten. 

klimaatfonds campagnebeeld