Ken je 'Mijn burgerprofiel' al?

Op 'Mijn Burgerprofiel' vind je heel wat overheidszaken in één handige profielpagina en heb je al je overheidsadministratie bij de hand wanneer je die nodig hebt. Je ontvangt er ook brieven van de verschillende overheden in de eBox, de digitale brievenbus.

mijnburgerprofiel

Eén persoonlijk overzicht van al je overheidszaken

Inloggen op Mijn Burgerprofiel kan al op verschillende overheidswebsites en ook op die van stad Harelbeke, gebruik de knop rechtsbovenaan de stadswebsite.

Mijn burgerpofiel is dé digitale plek waar je al je zaken met de overheid veilig kan regelen. Zoals dossiers opvragen, gegevens inkijken, attesten downloaden of je vergunningen en premies aanvragen.
Je vindt er jouw diploma’s, info over het groeipakket, fiscale attesten voor dienstencheques of kinderopvang, je aanslagbiljet personenbelasting, de status van je studietoelage of bouwvergunning, pensioenfiches, enz. 

Zo moet je ook nooit meer zoeken naar de juiste documenten: je hebt ze altijd op zak.

eBox = de digitale brievenbus

De eBox is de beveiligde digitale brievenbus van de overheid die je kan raadplegen op Mijn Burgerprofiel.
Verschillende federale, Vlaamse en lokale overheden gebruiken eBox om documenten te verzenden, ook Harelbeke.
Wil je de documenten in je eBox raadplegen? Dan moet je wel éénmalig je digitale brievenbus activeren en koppelen aan jouw Burgerprofiel.

Is je eBox geactiveerd? Dan ontvang je er ook jouw uitnodiging voor je Covid-vaccinatie. Je ontvangt sowieso ook een papieren brief, maar die moet gedrukt en opgestuurd worden. Mijn burgerprofiel is dus sneller. Ben je je brief kwijtgespeeld, dan kan je deze digitale versie gebruiken.

Je krijgt een seintje wanneer er nieuws is

Je gaat natuurlijk niet elke dag naar die digitale brievenbus kijken. Via meldingen die je zelf kan instellen, ontvang je een mailtje wanneer er een nieuw document toegevoegd werd of wanneer er iets verandert aan de status van een dossier.

Aangetekende zendingen in eBox

Naast al deze voordelen, is er nog een reden om je eBox te activeren: Stad Harelbeke zal op korte termijn brieven en documenten digitaal kunnen bezorgen. Ook de aangetekende zendingen komen dan in je eBox terecht: je hoeft dus niet thuis te zijn om ze te ontvangen. Je zal ook merken dat jouw lokaal bestuur veel documenten digitaal zal handtekenen, niet meer met balpen, dus. Die digitale versie is even rechtsgeldig als een papieren document. 
Geen zorgen: ben je niet actief op Mijn Burgerprofiel en je digitale brievenbus, dan ontvang je de brieven nog gewoon op papier en verstuurd via de post.

Hoe aanmelden op Mijn Burgerprofiel?

Aanmelden kan op verschillende manieren:

  • met je elektronische identiteitskaart (eID), een kaartlezen en je pincode
  • via de Itsme®-app
  • via de mobiele app van de overheid
  • via sms (beveiligingscode)

Mijn Burgerprofiel blijft groeien

‘Mijn Burgerprofiel’ is een groeiend platform. Steeds meer overheidsinstanties vullen het platform met hun informatie.

Hulp nodig?

Mijn burgerprofiel: wat is het?

Veelgestelde vragen 

Je kan ook bellen naar 1700, het gratis informatienummer van de Vlaamse overheid.