Digihulp - Harelbeke

Wij helpen jou met je digitale vragen

 

Wij gaan Samen Digitaal

Samen met de gemeente Zwevegem loopt een project Samen Digitaal. Onze samenleving wordt steeds digitaler, maar niet iedereen is mee met de digitalisering. Zo zijn nog heel wat mensen digitaal kwetsbaar of hebben ze minder digitale vaardigheden.

 

Wat bieden wij aan?

We verzamelden alle initiatieven in één brochure rond Digihulp. 

Lees hier de brochure

Ga zelf aan de slag in één van de Digihoeken

In de Digihoeken van onze stad vind je één of meerdere openbare computers waar je gratis gebruik van kan maken. Je vindt ze in de bibliotheek, op het stadhuis en in het Huis van Welzijn tijdens de respectievelijke openingsuren. 

Krijg gratis hulp in één van de Digipunten

In Harelbeke kan je op verschillende locaties (Digipunten) terecht met al je digitale vragen. Je kan er allerlei vragen stellen over het gebruik van je smartphone, tablet of laptop, je internetverbinding of over het gebruik van apps.

 

Krijg hulp aan huis als je je moeilijk kan verplaatsen

Zijn verplaatsingen voor jou moeilijk of zit je met een digitaal probleem dat niet in een Digipunt verholpen kan worden, dan kan je beroep doen op Digihulp aan huis. Een Digihelper komt bij jou thuis om je bij te staan met je digitale vragen.

Leer bij over verschillende onderwerpen tijdens Digisessies

In de Digisessies leer je bij over verschillende soorten digitale onderwerpen. Hoe beheer je veilig al je digitale wachtwoorden, wat met Mijn Burgerprofiel en My e-box, hoe betaal je veilig online enzovoort.

Wil je zelf meehelpen als Digihelper?

Wil je zelf helpen bij het beantwoorden van digitale vragen? Meld je dan als vrijwillige Digihelper aan in de bibliotheek.

    056 733 440 of 0474 846 462

     digipunt@harelbeke.be

    www.harelbeke.be/digipunt/digihelper

Heb je nog een andere vraag? 

Elitsa Atanasova brugfiguur samen digitaal

Brugfiguur Samen Digitaal

ELITSA ATANASOVA

Elitsa Atanasova is de contactpersoon binnen onze stad als je als inwoner met digitale vragen zit. Zij zoekt samen met jou naar een oplossing of verwijst je door naar de digihelpers, digitale vormingen of andere organisaties.

Contactgegevens  elitsa.atanasova@harelbeke.be

    0474 846 462

Het analyserapport

Bevraging door Vives Hogeschool

Via een representatieve steekproef hielden we begin 2023 een bevraging in Zwevegem en Harelbeke, waarbij we polsten naar de mening en wensen van inwoners.

Vind hier een samenvatting van de resultaten.

De resultaten koppelden we aan een intern traject binnen de lokale besturen waarbij we onder andere het huidige aanbod en eigen dienstverlening onder de loep namen. Dit resulteerde in enkele concrete aanbevelingen – gebundeld in vier centrale thema’s. Het rapport kan je via de knoppen raadplegen.

Uit het rapport rolden we reeds drie acties uit:

  • de uitbouw van een digipunt in de bib
  • ondersteuning aan huis voor wie niet naar het digipunt kan komen
  • de brugfiguur Samen Digitaal.

De lokale besturen gaan verder met de input aan de slag, samen met verschillende partners, diensten, organisaties, inwoners... We starten focusgroepen op in het najaar van 2023. Hieruit zal het actieplan voor de komende jaren vloeien. 

 

Samen Digitaal logo
Samen Digitaal logoband