Tijdelijke Markttuin op Marktplein

Gepubliceerd op Woensdag 24 april 2024

Na de heraanleg van het marktplein in 2022, luisterde Harelbeke naar de groeiende roep van inwoners en lokale handelaars naar meer groen en beleving in het hart van de stad. In een wereld die snel verandert, erkent het lokaal bestuur de noodzaak om flexibel te reageren op nieuwe maatschappelijke uitdagingen en noden. 

Zit- en picknickbanken, speelzone en bomen

De tijdelijke markttuin wordt een combinatie van zit- en picknickbanken, een speelzone met speeltoestellen en heel wat groen en bomen. De tuin komt er van 15 juni 2024 tot net voor het Stadsfestival in september 2024.

Deze transformatie is een antwoord op de vraag naar meer natuur en leefbaarheid in stedelijke omgevingen en zorgt voor een levendig en aantrekkelijk stadscentrum. Tegelijk biedt het een (kleinschalig) antwoord op de toenemende temperaturen in stedelijke en voornamelijk verharde omgevingen.

Wekelijkse markt breidt uit op Vrijdomkaai

Voor de wekelijkse markt wordt gekozen voor een uitbreiding op de Vrijdomkaai tijdens de tijdelijke groenopstelling. Met leuke acties en de nodige bewegwijzering zorgen we er voor dat bezoekers hun favoriete marktkraam zeker terug vinden. Voor de geplande evenementen op het Marktplein wordt een goede oplossing gezocht in combinatie met de nieuwe markttuin.

Met het project verdwijnen ook tijdelijk de kortparkeerplaatsen op het Marktplein. Deze worden deels gerecupereerd aan de overkant van de straat. Ook langs de Vrijdomkaai en op het binnenplein van het Marktplein kan uiteraard nog steeds geparkeerd worden.

Het stadsbestuur van Harelbeke nodigt alle inwoners uit om deze unieke markttuin te komen ervaren en hun mening te geven. We zijn zeer benieuwd naar wat de Harelbeekse inwoners van het project vinden en zullen alle inwoners, maar ook toevallige bezoekers, bevragen op verschillende manieren.

Geef hier jouw mening over de Markttuin

Wat vind jij van de Markttuin?

Plannetje markttuin tijdelijke opstelling Marktplein

Enkele sfeerbeelden

Sfeerbeelden tijdelijke markttuin