Herinrichting site De Mol

site de mol - heropgefrist

Site De Mol wordt in de toekomst dé plek voor jeugd, sport en onze nieuwe evenementenhal. We starten met de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan. Wil jij als (toekomstige) gebruiker mee denken over de inrichting van deze site? 

Vind hier alle informatie over het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP)

Hieronder vind je een opsomming van alle zaken die al gebeurden in het kader van de herinrichting van de site.

Analyse van site De Mol

1. Kick-off op 25 augustus 2020

We trapten het project af met avond op de site zelf.  Je kon op dinsdagavond 25 augustus 2020 terecht op de site voor:

  • een voorstelling van het project
  • een wandeling op de site 
  • je kreeg de eerste kans om onze digitale enquête in te vullen 
  • daarna klonken we op de start van het project

2. Digitale enquête

We vroegen alle gebruikers en niet-gebruikers van de huidige jeugd-, sport- en cultuurinfrastructuur onze digitale enquête invullen. We polsten er naar je ervaringen met het gebruik van de sportinfrastructuur op site De Mol, het gebruik van de jeugdsite of de feestzaal van CC het SPOOR. We kregen 237 antwoorden binnen.

Benieuwd naar de resultaten van de digitale enquête? 

Bekijk hier de resultaten

Doelstellingen voor de toekomstige site De Mol

 1. Participatiemoment op 11 februari 2021

Na het verzamelen van de antwoorden op de digitale enquête, het afhandelen van de bilaterale gesprekken met de nauw betrokkenen die zich vestigen op de huidige site en een interne oefening met de vrijetijdsdiensten die naar de site verhuizen konden we de analysefase afsluiten. 

We interpreteerden alle input die doorkregen en zetten deze om in doelstellingen, onderverdeeld in subthema's. Deze doelstellingen worden gelanceerd op donderdagavond 11 februari 2021 om 19.30 uur via een digitaal participatiemoment. 

Wil je er graag bij zijn? Stuur dan een mailtje naar rup@harelbeke.be om je in te schrijven. Na je inschrijving krijg je een digitaal vergaderverzoek waarmee je op het aangegeven tijdstip kan inloggen.

2. Stem en reageer op de doelstellingen op Citizenlab

Kan je niet aanwezig zijn op het digitale participatiemoment op donderdag 11 februari 2021? Geen probleem, we plaatsten de doelstellingen ook online op ons digitaal burgerparticipatieplatform Citizenlab. Geef aan of je (niet) akkoord bent met de doelstellingen en geef ons feedback. 

Stemmen en reageren kon t.e.m. 15 februari 2021.

3. FAQ

We mochten heel wat aanwezigen verwelkomen op het digitale participatiemoment van site De Mol, waarvoor dank. Hieronder vind je de presentatie met alle doelstellingen die op donderdag 11 februari voorgesteld werden. 

De doelstellingen

Bekijk de doelstellingen

Naast het bezorgen van de presentatie, beloofden we jullie ook om een antwoord te geven op al jullie vragen. Hieronder vind je alle vragen die gesteld werden tijdens het participatiemoment met bijhorend antwoord. De vragen zijn ingedeeld per thema. Klik dus op een bepaald thema om te zien welke vragen en antwoorden hieronder vallen.

Vind je jouw vraag niet terug in de lijst? Dat kan. Als je een opmerking had of een suggestie, dan is dit meegenomen in een aparte lijst (zie hieronder). Deze zaken nemen we mee bij de verdere stappen die gezet worden in de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan rond site De Mol.

de vragen en antwoorden
opmerkingen en suggesties

In deze lijst vind je alle opmerkingen en suggesties die tijdens de tweede communicatieronde geopperd werden. Deze zaken worden meegenomen bij de verdere stappen in de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan van site De Mol.

Bekijk de opmerkingen en suggesties

Bekijk het onderstaande filmpje om de bedoeling van het project te bekijken.