Tour Elentrik Harelbeke

TOUR ELENTRIK

In een vervolg op de aanpak door graffiti-artiesten van de NMBS-onderdoorgang vorig jaar werden in het najaar van 2020  nutskastjes over het hele grondgebied van Harelbeke in een nieuw kleedje gestopt.

Na de geslaagde transformatie van de onderdoorgang van de NMBS wilden we in het straatbeeld de komende jaren nog meer ‘street art’ realiseren. Een leuke en participatieve manier om dat te doen is via ‘Tour Elentrik’ van Treepack. Een aantal lelijke nutskastjes, die je overal langs de weg vindt, werden door professionele artiesten, samen met inwoners van onze stad, onder handen genomen en omgetoverd tot prachtige kunstwerken. Aangezien we SDG-Voice 2020 zijn, ligt het voor de hand dat we de SDG’s (de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties) naar voren schoven als centraal thema. We focusten ons op het verminderen van ongelijkheid (SDG 10), duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11), klimaatactie (SDG 13), leven in het water (SDG 14) en leven op het land (SDG 15).

We opteerden voor kastjes die verspreid staan over heel het grondgebied, waarvan de helft door professionele artiesten verfraaid werd. De andere helft werd onder handen genomen door creatieve vrijwilligers uit onze stad. 

Het eindresultaat bestaat uit vier wandelingen in de vier kernen van onze stad die, samen met de onderdoorgang NMBS en enkele reeds bestaande graffitikunstwerken, tot een SDG-fietstocht zijn gemaakt.  Het resultaat tot nog toe is te vinden op het platform van Street Art Cities en kan, wanneer nieuwe kunstwerken opduiken in de straat, steeds worden uitgebreid. 

Zoom in op de kaart en klik op de bollen om meer info te krijgen over de kunstenaar en het kunstwerk.

(Bron: https://www.treepack.net/tourelentriknl.html#)

Bekijk de kasten op kaart 

Bekijk de route op kaart

Tour Elentrik - Manuela Geypen