Jobbonus(PLUS)

Gepubliceerd op Donderdag 27 april 2023
JobbonusPLUS

Wat is de jobbonus?

De Vlaamse jobbonus is een bonus van de Vlaamse overheid voor werknemers met een brutomaandloon van minder dan € 2.500 per maand. De Vlaamse Overheid geeft één keer per jaar een jobbonus aan deze werknemers. Dankzij de jobbonus wordt het financiële verschil tussen werkloosheid en werken groter. 

Wat is de jobbonusPLUS?

Naast de jobbonus voor werknemers en ambtenaren, kunnen ook startende zelfstandigen recht hebben op een jobbonusPLUS. Zo’n 12.000 personen komen mogelijk in aanmerking en ontvangen maximaal twee keer een bedrag van 600 euro. Zo wil de Vlaamse Regering voltijds ondernemerschap in Vlaanderen stimuleren. 

Heb jij hulp nodig om de jobbonus(PLUS) te ontvangen?

Wie in aanmerking komt voor een jobbonus of jobbonusPLUS, ontvangt een brief van de Vlaamse overheid. Kom je in aanmerking voor een jobbonus? Dan moet je een rekeningnummer registreren in Mijn Burgerprofiel om de jobbonus te ontvangen. Daarvoor moet je je aanmelden met een digitale sleutel, zoals itsme.

Heb je hulp nodig om je aan te melden, een digitale sleutel aan te maken of je rekeningnummer digitaal in te vullen? Dan kan je terecht bij het gratis infonummer 0800-61106 (elke werkdag van 9 tot 19 uur).

Meer info

www.vlaanderen.be/jobbonus

› www.vlaanderen.be/jobbonus/jobbonusplus-voor-zelfstandigen

www.burgerprofiel.be

› het gratis informatienummer van de Vlaamse overheid 0800-61106. Het gratis nummer is elke werkdag bereikbaar van 9 tot 19 uur.