Harelbeke als Baanbrekende Werkgever 2024

Harelbeke, een baanbrekend lokaal bestuur 

Stad Harelbeke speelt als lokaal bestuur een cruciale rol bij het leveren van essentiële openbare diensten, het beheer van stedelijke financiën en inwoners uit Harelbeke informeren over belangrijke beslissingen in de stad. Onze organisatie heeft niet alleen een impact op de gemeenschap, maar heeft ook de ambitie om een aantrekkelijke werkgever te zijn.  

Streven naar tevreden medewerkers 

Als lokaal bestuur streven we naar 100% tevreden inwoners, bediend door 100% tevreden medewerkers die met 100% inzet zorgen voor 100% fierheid op de stad.  

In Harelbeke wijden we ons aan de welvaart en het welzijn van onze medewerkers. Als organisatie streven we daarom continu naar het verbeteren van de levenskwaliteit van de medewerkers op verschillende vlakken. Zo is het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zich fysiek én mentaal goed voelt en een blijk van waardering krijgt voor de inzet op het werk. Dat doen we telkens met onze vier organisatiewaarden in het achterhoofd: vertrouwen, collegiaal, ondernemend en klantgericht. 

Als Baanbrekende Werkgever willen we blijvend getalenteerde medewerkers aantrekken. Dat doen we door te investeren in opleiding en ontwikkeling en innovatieve, creatieve ideeën van medewerkers aan te moedigen. We willen voor iedere medewerker een goede werk-privébalans en bieden daarom flexibele werktijden en een correct verlofstelsel aan.  

Daarnaast zijn medewerkers uitgerust met alle nodige materiaal om hun taken te kunnen uitvoeren. Onze stad zet ook erg in op duurzaamheid, waardoor we naast een arsenaal aan deelwagens ook kunnen intekenen op de lopende fietsleasing van de stad. Bovendien zijn we een inclusieve organisatie met aandacht voor diversiteit in de organisatie. Iedereen is welkom en iedereen krijgt gelijke kansen.   

We durven ook benoemen dat er ruimte is voor verbetering op het vlak van infrastructuur en dat we meer kunnen inzetten op fysieke en mentale gezondheidsinitiatieven voor onze eigen medewerkers.  

Inzet voor mentale gezondheid 

Medewerkers moeten voldoende ondersteund en beschermd worden in de uitvoering van hun job, dat is van essentieel belang. Als onderdeel van de zet naar Baanbrekende Werkgever 2024 beslisten we dan ook om specifiek extra in te zetten op mentale gezondheid. Nog in 2023 maken we een beleid op rond mentaal welzijn van onze medewerkers. 

Lees meer

Nieuwsblad

Het Laatste Nieuws

Baanbrekende Werkgever

Baanbrekende Werkgever 2024