Hallo Harelbeke!_lichten

Wat is Hallo Harelbeke! ?

Hallo Harelbeke! is een nieuw concept, om op een laagdrempelige en open manier ideeën uit te werken in de stad samen met geïnteresseerde burgers, leden van de adviesraden en gemeenteraadsleden. Het idee is om te komen tot een soort platform, waarin deelnemers over verschillende thema’s kunnen discussiëren, standpunten kunnen innemen en adviezen geven aan de gemeenteraad. We zien het participatieplatform als een ‘pool’ burgers die afhankelijk van het thema hun inbreng kunnen geven.

Hoe het platform Hallo Harelbeke! er zal uitzien ligt nog niet vast, maar willen we vooral SAMEN met de bovengenoemde personen vormgeven.

Tijdens deze legislatuur willen we als stad aan de slag gaan met concrete ideeën van onze burgers. Niet iedereen wil zich binden aan langdurige engagementen (zoals een lidmaatschap van een adviesraad), maar wil zich wel inzetten voor gedragen projecten en acties in de buurt/stad. En net naar die mensen zijn we op zoek! Wil je samen nadenken over ideeën als burgerbudget, groene wijken, geveltuintjes, beleving op de markt...? Of heb je zelf ideeën waar je samen met anderen mee aan de slag wil? Hallo Harelbeke! richt zich tot iedereen die op een positieve manier deze ideeën verder wil uitwerken.

thema's HH_iconen

Wat is het verschil met de Ronde van Harelbeke?

De Ronde van Harelbeke is een 3-jaarlijkse doortocht door de stad waarbij inwoners bevraagd worden rond specifieke thema's. Tijdens de Ronde discussieerden we op 6 verschillende plaatsen over 6 verschillende thema's (slim omgaan met ruimte, sociale stad, luisterende stad, natuur, milieu en klimaat, mobiliteit en maatschappelijk ondernemen). De Ronde van Harelbeke is een afgesloten geheel, alle input werd meegenomen in de opmaak van het strategisch meerjarenplan.

Met het nieuwe platform Hallo Harelbeke! proberen we een basis te bieden voor allerlei thema's: Noord-Zuid, klimaat, sport, jeugd, cultuur, sociale thema's... Je kan met dit platform bijvoorbeeld deelnemen aan een workshop over een jeugdgerelateerd thema, maar ook een praatgroep over klimaat mee volgen of het Wereldfeest mee helpen organiseren. Loop je zelf al een tijdje met een idee of initiatief voor jouw buurt? Hallo Harelbeke! biedt jou een platform om het met je buren of andere geïnteresseerden te bespreken en effectief te plannen. Het engagement kies je volledig zelf. Wil je jou beperken tot één bepaald thema? Dat kan. Heb je een brede interesse en wil je meedenken over verschillende thema's? Dat is zeker ook mogelijk. 

Hallo Harelbeke_Programma door Piv Huvluv

 

 

KICK-OFF op donderdag 29 augustus!

De start van iets nieuws, daar hoort een feestje bij!

Eind augustus betekent voor de meesten het einde van het verlof. Wij steken voor jullie de BBQ aan en trekken een fles open op donderdag 29 augustus van 18 tot 20 uur op de parking van CC het SPOOR (bij regen in de feestzaal).

 

Programma

18.00 uur: introductie van Hallo Harelbeke! door comedian Piv Huvluv

18.30 uur: creatieve brainstorm aan de hand van workshops 

Tussendoor kan je genieten van een lekkere worst op de BBQ (vlees, veggie of halal). Ook kinderen zijn meer dan welkom, er is kinderanimatie voorzien.

 

Meer info

Facebookevenement: https://www.facebook.com/events/376806689635085/ 

Pagina Citizenlab: https://hallo.harelbeke.be