Mobiliteit is delen

Auto- of fietsdelen, iets voor jou?

Heb je een wagen die vaak stilstaat? Of heb je geen auto maar je kan er wel af en toe een gebruiken? Dan is autodelen iets voor jou! Of heb je af en toe een fiets nodig om naar je werk te gaan of een fietstochtje te maken? Vlot op je bestemming raken na je trein-of busrit? Neem een deelfiets!

Bij auto- en fietsdelen gebruik je een auto of fiets wanneer je er één nodig hebt. Na je rit rijden anderen ermee. Hierdoor worden deelwagens en -fietsen efficiënter benut, neemt de verkeersdrukte af en kunnen ook de kosten worden gedeeld. En dat betekent meer geld voor andere zaken!

In Harelbeke zijn er meerdere mogelijkheden om aan auto- en fietsdelen te doen. We zijn dan ook erg benieuwd waar je vooral naar op zoek bent. Met de resultaten van een korte enquête gaat de stad dan verder aan de slag om inwoners te informeren en te ondersteunen waar nodig.

Vul hier de enquête in

Voordelen van autodelen

Meer vrijheid

Verlies geen tijd met praktische zaken en kies het voertuig dat jij wil. Geen zorgen (meer) over onderhoud, herstellingen, wasbeurten en keuring. 

Goed voor de portemonnee

Verzekeringen, onderhoud, belastingen, aankoop … Bespaar jaarlijks heel wat geld door enkel je gebruik te betalen.

Milieuvriendelijk en gezond

Een gedeelde auto vervangt al snel 5 tot 10 privéauto’s. Dat is goed voor het verkeer en voor de luchtkwaliteit. Zeker als je ook elektrisch rijdt of de deelfiets kiest. Bovendien beweeg je als autodeler meer!

Sociaal 

Deel een wagen met de buurt en leer je buren beter kennen! 

 

Contact en meer info

mobiliteit@harelbeke.be of 056 733 383

Alle info over autodelen in Vlaanderen vind je ook op autodelen.net