Projecten Jongerenzorg Zuid-West-Vlaanderen

Jongerenzorg Zuid-West-Vlaanderen vzw is een organisatie bijzondere jeugdzorg met afdelingen in Sint-Denijs, Zwevegem en Harelbeke. Kinderen, jongeren en ouders in moeilijke leefsituaties worden er begeleid.

Daarnaast zijn er in begeleidingscentrum Aventurijn (Stasegemsestraat 42 in Harelbeke - tussen de spoorwegbrug en rondpunt De Mol) nog andere initiatieven voor kinderen uit Harelbeke, nl. spelotheek hetspeelspook, het kinderkledijboetiekske en de fietsbieb. Al deze initiatieven draaien op enthousiaste vrijwilligers en zijn niet gesubsidieerd.

Het speelspook

hetspeelspook

Goed speelgoed is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen maar is soms duur. Kinderen veranderen ook graag eens van speelgoed…

In een bibliotheek kan je boeken lenen, in “hetspeelspook” kan je terecht om spelletjes te lenen.

De spelotheek richt zich naar gezinnen uit Harelbeke en deelgemeenten en doet een extra inspanning voor gezinnen die het wat moeilijker hebben. Momenteel zijn er ongeveer 1000 spelen beschikbaar (gezelschapsspellen, Lego, Duplo, Playmobil…) en dit voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Open: Elke woensdag van 16 tot 19 uur / Elke vrijdag van 15 tot 18 uur

Kostprijs: Een gezin betaalt jaarlijks €5 lidmaatschap. Het geleende speelgoed (maximum 3 stukken) mag je drie weken houden en is gratis. Mia tarief mogelijk.

Meer info: website www.hetspeelspook.be - Facebook https://www.facebook.com/hetspeelspook -  info@hetspeelspook.be 

of 0474 492 453

 

Kinderkledijboetiekske

Kinderkledijboetiekske

In kinderkledijboetiekske kunnen kansarme gezinnen uit Harelbeke, ons doorverwezen door een welzijnsorganisatie, elke eerste woensdag van de maand (van  16 tot 18.30 uur) terecht voor tweedehandskleding voor kinderen van 0-12 jaar (maximum 10 stuks voor 2 euro - ingang via hetspeelspook”).

  • Enkel open op afspraak: 
    • Elke weekdag na 14u kan je bellen voor een afspraak
    • Bellen naar Lindsay van Aventurijn op 0474 492 453

Gezocht: mooie en propere kinderkledij  voor zowel jongens als meisjes (kan binnengebracht worden in Aventurijn elke weekdag van 15 tot 18 uur).

Fietsbieb

Fietsbieb

De Fietsbieb is een deelsysteem voor kwaliteitsvolle tweedehandskinderfietsen waar kinderen voor  € 20 fietsgeld (plus € 20 waarborg) een jaar lang een kinderfiets op maat kunnen gebruiken.  Momenteel zijn er een 120-tal kinderfietsen ter beschikking waarvan er al 80 uitgeleend zijn. Mia tarief mogelijk. 

Gezocht

Vrijwilligers 

Ben je een “handige Harry” en sleutel je graag aan fietsen? Wil je enkele uren per maand de fietsbieb open houden? Lijkt het je wat om mee te zoeken naar fietsen?

Kortom, wil je op één of andere manier meewerken? Neem contact op, we ontvangen je met open armen!  harelbeke@fietsbieb.be.

Kinderfietsen 

Heb je nog een degelijke kinderfiets staan die niet meer wordt gebruikt? Schenk hem dan aan de fietsbieb. Wij maken er iemand anders gelukkig mee en jij kan een waardebon in ruil krijgen. Wil je een fiets binnenbrengen? Raadpleeg de Facebookpagina voor meer informatie.

Meer info: website www.fietsbieb.be of Facebook www.facebook.com/fietsbiebharelbeke