Huiswerkbegeleiding

Huiswerkklas

Vrijwilligers van De Spie ondersteunen lagere schoolkinderen bij hun huiswerk. 
De huiswerkklas vindt plaats op woensdag- en vrijdagnamiddag in de Boterpotstraat, 9 te 8530 Harelbeke. 

Aangepaste coronaregeling: 
Neem telefonisch contact op met Wilfried: 0495 57 46 30 om de laatste corona-maatregelen te kennen. 
 

HvW_katrol_logo

Studie- en gezinsondersteuning aan huis

Huis van Welzijn biedt in samenwerking met de Katrol van CAW Zuid-West Vlaanderen studie- en gezinsondersteuning aan huis aan.  

Wat?
Studenten die een sociale of onderwijsgerichte opleiding volgen ondersteunen gezinnen met kinderen van het 3e kleuter, 1e of 2e leerjaar met het installeren van een studie- en onderwijscultuur.  Kinderen worden ondersteund bij hun schoolse taken en studievaardigheden.  De ouders leren ondertussen zelfredzamer te zijn en de communicatie tussen ouders, school en andere diensten wordt verbeterd.  

De studenten worden ondersteund via intervisies door Ankerfiguur Virginie Leenknegt van de Katrol.  Voor hen is het ook een kennismaking met de diversiteit aan gezinnen die zij later in hun beroep zullen tegenkomen. 

Een traject ziet er als volgt uit: er wordt gestart met een kennismaking en inschrijving via een huisbezoek van de ankerfiguur. Vervolgens worden 16 sessies met de student ingepland. Er wordt afgesloten tijdens een evaluatiemoment met de ankerfiguur van de Katrol.

Voor wie?
Gezinnen met kinderen in het 3e kleuter, 1e of 2e leerjaar die in Harelbeke wonen én waarbij de leerlingen naar een basisschool gaan in Harelbeke.  Er is een focus op gezinnen die nood hebben aan ondersteuning in het installeren van die studie- en onderwijscultuur. 

Hoe? 
Heb je interesse om dergelijk traject te volgen? Bespreek dit met de zorgcoördinator of brugfiguur van jouw school als je interesse hebt voor deze ondersteuning. 

Meer info? 
karolien.deschildre@welzijnharelbeke.be of 056 735 254.