Op stap in het groen en de geschiedenis

Wandelaars zijn in Harelbeke aan het juiste adres. Door het centrum en de geschiedenis van Harelbeke of liever in het groen? In Harelbeke vind je ze allebei. 

 

Wie de Erfgoedwandeling kiest, verkent het centrum van Harelbeke. Een wandeling langs de historische bezienswaardigheden in Harelbeke. Langs het parcours staan borden met historische foto's en meer uitleg over de gebouwen. Op de borden staan ook QR-codes. Daarmee kan je via je smartphone ook filmpjes bekijken. Een gratis kaart kan je krijgen bij de dienst toerisme. Groepen kunnen de wandeling ook met een gids doen. Ca. 3 km.

De Oude Leieroute start op het Dorpsplein van Bavikhove. Via weidedoorsteken, knuppel- en graspaden  kom je in meer bosrijk gebied. De wandeling doet twee oude armen van de Leie aan. Schuren en roterijen getuigen van het rijke vlasverleden. Deze wandeling is 10,8 km lang en volledig bewegwijzerd. Een kaart is te krijgen bij de dienst voor Toerisme of kan online besteld worden via deze website.

Met de Peter Benoitwandeling treed je in de voetsporen van Peter Benoit. Uitvergrote foto’s langs de route laten je de sfeer van Harelbeke in de negentiende eeuw opsnuiven. Groepen nemen best een gids mee. ca. 4 km. 

Ook in het natuur- en recreatiedomein De Gavers kan je verschillende wandelingen volgen. Je wandelt langs het meer en door de omliggende natuur. Er is het Oeverpad van 2,4km, het Molenpad van 1,6km, de Gaverputwandeling van 5km en het Meersenpad van 2,1km .De wandelingen zijn telkens duidelijk bewegwijzerd. Op bepaalde data kan je onder begeleiding van een gids ook het natuurreservaat bezoeken.

Met de Mauruswandeling wandel je voorbij Bavikhoves mooiste hoeven en kapellen, langs oude herbergen over smalle veldwegen. Een wandeling van Vakantiegenoegens van 8.5 of 10 km. Een folder hiervan is te koop bij de toeristische dienst.

De Muizelmolenwandeling is een wandeling met unieke vergezichten door het landelijke Hulste. Een wandeling van Vakantiegenoegens in de schaduw van de prestigieuze Muizelmolen. van ca. 10 km. Ook hiervan kan je een folder krijgen bij de toeristische dienst.

Welke routes kan je krijgen bij de toeristische dienst? Dat vind je hier.

 

erfgoedwandeling.jpg