Harelbeke op het water

Waterratten voelen zich in Harelbeke als een vis in het water. Op, in of onder het water: in Harelbeke kan het allemaal. 

In De Gavers kan je allerlei vormen van watersport beoefenen: surfen, zeilen, zolang het maar niet gemotoriseerd is. Er is ook een zwemzone met strand en ligweide en alle voorzieningen. In de zomer kan je er kayaks huren. Ook duikers vinden er hun weg.  

Harelbeke heeft ook zijn eigen aanlegsteiger voor plezierboten. Je meert aan vlak in het centrum. Van daaruit kan je per fiets, of te voet de streek verkennen. Er zijn voorzieningen voor water en elektriciteit. OPGELET: tijdens de Leiewerken is de aanlegsteiger tijdelijk NIET meer toegankelijk!

Tijdens de zomer kan je genieten van boottochten op de Leie, de Schelde en haar kanalen. Je vaart naar mooie steden en rustige dorpjes waar er telkens een of andere activiteit voorzien is. ’s Avonds zijn de nocturnes een aanrader: de Leie bij zonsondergang, lekker eten en drinken, veel ambiance. Een programma hiervan kan je vinden bij Toerisme Leiestreek.