Documentair archief

Fotoarchieven

Het uitgebreidste fotoarchief is ongetwijfeld dat van Roger Ostyn. Deze heemkundige fotografeerde zijn leven lang zowat alles wat er te doen was in Harelbeke. Hij is 84 jaar geworden. Je kan er ook de fotoarchieven van persfotografen vinden, wat interessant kan zijn voor verenigingen en genealogen. Daarnaast bewaart het archief ook prentbriefkaarten van Harelbeke, Hulste en Bavikhove. Ook losse foto's en digitale foto's kan je hier vinden.

Verenigingenarchieven

Harelbeekse verenigingen kunnen het archief afstaan of in bruikleen geven aan het stadsarchief. Ze zijn dan zeker van een definitieve bewaring. Een aantal verenigingen plaatste hun archief al in de Majestic. Wil je meer weten over hoe je als vereniging of persoon je archief kan schenken of in bruikleen geven aan het stadsarchief? Daarover vind je meer informatie hier.

Archieven van Harelbekenaren

Ook over Harelbeekse figuren, al dan niet bekend, beschikt het stadsarchief over heel wat materiaal. Ook hiervan neemt het archief graag stukken in bewaring.

Archief van de Roede van Harelbeke

De Roede van Harelbeke is de heemkundige kring die aan de geschiedenis van Harelbeke werkt. Ook zij verzamelden heel wat materiaal dat in het archief terug te vinden is. De handbibliotheek kan je raadplegen via de provinciale archiefdatabank : http://probat.west-vlaanderen.be/

Documentair.jpg