Verkeerseducatieve routes Harelbeke

verkeerseducatieve fietsroutes

Zwemmen leert men in een zwembad. Veilig fietsen leert men op de fiets, eerst in een beschermde omgeving later in het echte verkeer.

In kader van de praktische verkeersopleiding werden twee verkeerseducatieve routes uitgewerkt door de politiezone Gavers. Dit zijn routes op de openbare weg waar bepaalde fietsvaardigheden worden geoefend (links afslaan, rechts afslaan, verkeerslichten...).

In Harelbeke start en eindigt de route op het Kollegeplein. De route is volledig bewegwijzerd met VERO-borden, die recent werden geplaatst. Langs het traject staan tevens 3 educatieve borden opgesteld.

Deze routes kunnen gebruikt worden door de scholen voor verkeerseducatie en het organiseren van fietsexamens, maar ook door verenigingen en individuele (groot)ouders die de verkeerskennis en -vaardigheid wensen te oefenen van de kinderen.

Hieronder kan je de toelichting voor de leerkrachten vinden, die kan worden gebruikt ter voorbereiding van de route. Daarnaast vind je een presentatie die in de klas kan worden gebruikt en de evaluatiefiches voor de leerlingen. Belangrijk is dat de leerlingen voldoende kennis hebben van het verkeersreglement en voldoende fietsvaardig zijn. Dit kan worden geoefend op de speelplaats door middel van het fietsbehendigheidsparcours en mobiel verkeerpark.

Documenten

Vero puntenbladen

Vero toelichting leerkrachten

Vero toelichting leerlingen

Zie ook

Oarelbeke ip de vélo