UiT-Kajuit 7-9 jaar

UiT-Kajuit 7-9 1

Voor wie?

Ben jij tussen de zeven en negen jaar en wil jij wel deelnemen aan een fantastisch kamp?

Dan zijn deze misschien wel iets voor jou!

In 2019 worden opnieuw heel wat toffe themakamp georganiseerd.

Kamp 7-9 jaar 2019

 

Circuskunsten

Maandag 4 maart tem vrijdag 8 maart

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

Deze week word jij een echte circusartiest! Je ontdekt er de kneepjes van het ballonplooien en je mag je verwachten aan een fantastische goochelshow. Op woensdag gaan we op uitstap naar Minimundi, een pretpark in Nederland voor groot en klein waar je je echt eens de clown kan uithangen. Tijdens een workshop wobbelturnen testen we hoe goed we ons evenwicht kunnen houden. Vrijdagnamiddag leer je een aantal leuke circustechnieken en steken we samen een show in elkaar die we dan opvoeren voor alle (groot)ouders, broers, zussen, ...   Trek je beste circuskostuum maar al aan! 

Avontuur op de boerderij

Maandag 8 april tem vrijdag 12 april

Jeugdcentrum TSAS

Heb jij zin om mee te gaan op stap door de kinderboerderij? Trek dan maar je laarzen aan ene ga mee op avontuur. Deze week maken en bakken we ons eigen paasbroodje samen met Connie. Ze leert ons alle kneepjes van het bakkersvak. Verder veranderen we in allerlei boerderijdieren tijdens een yogaworkshop en ook een musicalworkshop van Mila vzw staat deze week op het programma. Op woensdag gaan we op uitstap naar kinderboerderij Pierlapont waar we in het stro kunnen spelen, een ponyritje kunnen maken, de dieren kunnen aaien, een tocht maken met de huifkar, … Schrijf je alvast in en ga mee op avontuur op onze kinderboederij.

Fantasia 

Maandag 15 april tem vrijdag 19 april

Jeugdcentrum TSAS

Deze week kan je je helemaal uitleven in een magische en wonderlijke fantasiewereld! Zo maken we kennis met Droddelnacht, dit is de eerste nacht na 100 volle manen. Op die nacht verzamelen alle heksen uit alle werelddelen zich op de plaats waar de zon op die dag om 6u ’s morgens opkomt. Magische drankjes, oude verhalen en spelletjes rond de heksenketel komen hierbij zeker aan bod. Ook fantasietheater van Mila vzw staat deze eek op het programma. Op dinsdag trekken we erop uit naar Sealife en het Serpentarium. Over magische wezens gesproken, die zul je daar wel tegenkomen!

Ren je rot

Maandag 1 juli tem vrijdag 5 juli

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

Deze week is niet voor stilzitters! We gaan voor een week vol actie, avontuur en spannende uitdagingen! Zo nemen we het tegen elkaar op tijdens een wedstrijdje stuntracen met telegeleide autootjes. Ook een bezoek aan de brandweer, een initiatie zwerkbal en de Paintball Fun Run bij Paintball Club Harelbeke staan op het programma. Op donderdag gaan we op uitstap naar de avontuurlijk sportdag ‘Sportkriebels’ in Brugge. Trek je beste loopschoenen al maar aan, je zal ze nodig hebben!

Superhelden

Maandag 8 juli tem vrijdag 12 juli

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

Ben jij altijd al eens een superheld willen zijn? Deze week ontwerp je jouw superheldenkostuum en test je jouw superkrachten. Maar wat doen superhelden wanneer ze de wereld niet hoeven te redden? Door middel van allerlei theateropdrachten, creëer je je eigen superheld en bedenk je zijn of haar krachten. Je verzint te gekke avonturen en vreemde belevenissen en ontdekt dat superhelden met een klein hartje ook keistoer kunnen zijn. Na een hele week vol spannende avonturen, hebben ook superhelden eens nood aan een dagje ontspanning en daarvoor trekken we naar Kidrock in Wetteren!

Jungle avontuur

Maandag 5 augustus tem vrijdag 9 augustus

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

Op avontuur door de jungle, benieuwd wat we daar allemaal zullen beleven! Welke wilde dieren komen we tegen? We worden zelf ook een dol dier tijdens een workshop van Mooss. Op vrijdag komt Aragorn langs met kriebelende junglebeestjes! Hij geeft je alle uitleg en je kan de kriebeldieren ook zelf vasthouden, durf jij dit wel? Op donderdag gaan we op uitstap naar Planckendael, zoveel jungledieren samen, dat wordt een topdag!

Op een onbewoond eiland

Maandag 12 augustus tem woensdag 14 augustus

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

Heb jij altijd al eens op een onbewoond eiland willen belanden? Dan is dit je kans! Deze week ontdekken we wat er allemaal te beleven valt op het eiland en beleven we er de zotste avonturen. Op dinsdagnamiddag trekken we erop uit naar het Aqua Park in Wevelgem,  een unieke, opblaasbare hindernisbaan op het water. Loop, spring en glijd doorheen het volledige park en probeer de andere kant te halen. We leren er ook paddleboarden. Allemaal belangrijk als je moet overleven op een onbewoond eiland! 

Reis door de tijd

Maandag 19 augustus tem vrijdag 23 augustus

SB Noord, Hulste

Reizen door de tijd, dat is onze uitdaging voor deze week! We reizen naar verschillende tijdperken waar we levende standbeelden worden of een ridder, prinses of troubadour uit de Middeleeuwen. Op woensdag gaan we op uitstap naar het Archeologisch Museum in Ename waar we een tijdsdetective worden! Net zoals wetenschappers proberen we vragen over het verleden op te lossen. Wie weet krijg je hier wel je brevet van tijdsdetective! In de namiddag gaan we over tot meer actie en gaan we op tocht in het moeraspad in Oudenaarde.

ARTistiek

Maandag 26 augustus tem vrijdag 30 augustus

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

ARTistiek, dat spreekt voor zich. Een hele week waarin je kennismaakt met allerlei kunstvormen. Een workshop boomwackers en muziek, een workshop ‘kunst à la Picasso’, een workshop boetseren, … Het staat deze week allemaal op het programma. Op woensdag trekken we naar het designmuseum in Gent waar jullie in het museum op zoek gaan naar allerlei dieren die er verstopt zitten, een heuse ontdekkingstocht dus! In de namiddag gaan we dan naar de Brielmeersen in Deinze. Onze animatorenploeg voorziet daarnaast ook nog heel wat leuke en originele activiteiten. Creativiteit en variatie gegarandeerd! 

Een behekste Halloween

Maandag 28 oktober tem donderdag 31 oktober

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

Ben jij klaar voor een spannend, mysterieus en spookachtige week? Schrijf je dan zeker in voor het Helemaal Halloween kamp! Deze week staat alles in het teken van heksen, spookjes en griezelige spinnen! Op donderdag gaan we naar een superleuke sportdag Sportflix in Waregem. Bewijs je er maar als behendig spookje of vliegensvlugge heks!

UiT-Kajuit 7-9 2

Praktisch

De activiteiten starten telkens om 9 uur en eindigen om 16 uur.

Er is opvang voorzien van 7u30 tot 18 uur.

Op vrijdag is er een toonmoment om 16u.

Eén dag per week gaan we met de bus op daguitstap.

Een weekje plezier kost 90 euro (5 dagen), 72 euro (4 dagen) of 54 euro (3 dagen). Dagelijks krijg je van ons een heleboel leuke activiteiten, drankjes, een tienuurtje en een vieruurtje.

Vergeet zeker je picknick niet, want van al dat spelen krijg je honger!

Inschrijven

Inschrijven voor alle kampen in 2019 kan vanaf vrijdag 1 februari 2019 om 18u.

Er kan enkel online via de webshop ingeschreven worden. 

UiTPAS

De UiTPAS is een vrijetijdspas waarmee iedereen die in Zuid-West-Vlaanderen wil genieten van vrije tijd zoals cultuur, sport- en jeugdactiviteiten punten kan sparen en inruilen voor leuke voordelen. Vraag je UiTPAS aan op de jeugddienst en je kan punten sparen!

Er is korting mogelijk voor kinderen uit gezinnen die onder begeleiding staan van het OCMW. Ouders kunnen enkel van de korting genieten indien ze een UiTPAS aanvragen bij het OCMW.

 

Foto's

Na elk UiT-Kajuit kamp bezorgen we per mail een link met alle foto's van dat kamp.

Meer info

Jeugddienst Harelbeke | Sarah Devos
Tel: 056 733 482 | E-mail: sarah.devos@harelbeke.be