UiT-Kajuit 3-6 jaar

UiT-Kajuit 3-6 1

Voor wie?

Ben jij tussen de drie en zes jaar en wil jij een spetterende vakantie beleven?

Dan zijn de kleuterkampen misschien wel iets voor jou!

Tijdens de verschillende vakanties worden heel wat leuke themakampen georganiseerd.

Aan elk kamp kunnen maximum 30 kleuters deelnemen, voor de activiteiten worden ze opgesplitst in twee groepjes.

Kleuterkampen 2019

Dinodingen

Maandag 4 maart tem vrijdag 8 maart

Zuiderkouter, Harelbeke

Durf jij het aan om terug te keren naar de tijd van de dino’s? Deze week leren we alles over deze leuke, nieuwsgierige en misschien wel speelse dieren. We knutselen de mooiste dino die er bestaat en veranderen plots in een kleine dino tijdens een workshop wobbelturnen. Vrijdag worden zelf even een onderzoeker in een laboratorium in het museum! Op woensdag gaan we op daguitstap naar Minimundi. Een superleuk pretpark voor de allerkleinsten, want tussen al die grote dino’s ben je ook maar ieniemienie!

Vikings VS Ridders

Maandag 8 april tem vrijdag 12 april

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

Ben jij helemaal klaar voor dit spannende avontuur? Samen met onze Viking vrienden trekken we er deze week op uit! We leren zwaardvechten zoals alleen echte Vikings dat kunnen en ontwerpen dan ook ons eigen zwaard! Een heuse schattenjacht mag deze week natuurlijk ook niet ontbreken. Woensdagnamiddag wagen we ons in het koude Noorden op de ijspiste en vrijdagvoormiddag maken we kennis met onze nieuwe vrienden: de ridders en prinsessen in Museum 1302 in Kortrijk. Maak je al maar klaar voor deze verre reis, tot dan!

Bij de fotograaf

Maandag 15 april tem vrijdag 19 april

SB Noord, Hulste

En … smile! Deze week wanen we ons in een heuse fotostudio en leren we alles over de fotograaf. We maken onze eigen foto attributen en poseren voor een fotobooth. We volgen ook een workshop over licht en donker. Verder maken we een duploverhaal waarvan we foto’s trekken en er een boekje van kunnen maken. Ook lichtfotografie staat deze week op het programma! Allemaal leuke, creatieve activiteiten op maat van kleuters. Op dinsdag trekken we naar het fotomuseum in Antwerpen waar we alles over fotografie te weten komen! 

Drakenverhalen

Maandag 1 juli tem vrijdag 5 juli

Zuiderkouter, Harelbeke

Stond jij al eens oog in oog met een draak? Wees niet bang, deze week leer je enkel kindvriendelijke draken kennen! Tijdens een drakenworkshop ontdekken we onze eigen drakenkracht en hoe we deze gericht kunnen gebruiken. We worden dan ook echte drakenrijders! Tijdens een workshop van Artforum komen in het donker kleine monsters tevoorschijn. Er ontstaan ook wonderlijke schaduwen en kunstwerken die we tot leven brengen met een zaklamp. Op vrijdag gaan we op uitstap naar een het Gravensteen kasteel in Gent. Pas maar op, wie weet zit daar wel een draak verstopt!

Beestenboel

Maandag 8 juli tem vrijdag 12 juli

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

Eén ding is zeker: het wordt een beestige week! Samen met Connie kneden en bakken we ons eigen broodje. Ook een leuke yogaworkshop in het thema diertjes staat op het programma. Verder organiseren de animatoren ook heel wat toffe activiteiten en maken we nog allerlei lekkers en gezonds tijdens een kookworkshop van Kookanje! Op dinsdag gaan we op uitstap naar de kinderboerderij d’Oude Smelterij in Torhout. We krijgen er een rondleiding van de boer en leren er alles over het leven op de boerderij. 

Indianen

Maandag 15 juli tem vrijdag 19 juli

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

Ga jij deze week mee op reis naar het land van de indianen? We maken een prachtige indianenband met veren en een kleurrijke dromenvanger. Verder op onze reis staat ook een workshop indianenyoga gepland en leren we ook een echte indianendans aangeleerd. Op dinsdag trekken we de natuur in en gaan we een dagje spelen in het provinciaal domein Puyenbroeck. Zet je al maar schrap want het wordt een actieve en creatieve reis!

Gezocht: Circustartiest!

Maandag 5 augustus tem vrijdag 9 augustus

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

Ben jij die ene circusartiest die wij nog zoeken? Kan je goed je evenwicht bewaren op een balk? Ben jij een supergrappige clown? Of kan jij alle circusdieren met gemak temmen? Dan ben jij meer dan welkom in ons circus! Tijdens een workshop van Artforum gaan we op supergrote ballen gaan we springen, rollen, zitten en hangen. Op dinsdag gaan we op uitstap naar De Sierk in De Haan, daar kan je je helemaal uitleven in de acrobatenhoek en op het touwlopersparcours. Je komt er te weten wat een circusartiest allemaal kan, en dat is heel veel! Onze circustent staat al klaar, we hebben enkel nog heel wat leuke circusartiesten nodig om er een fantastische week van te maken! 

Kabouter Pinkel en het magische dorp

Maandag 12 augustus tem woensdag 14 augustus

SB Noord, Hulste

Maak je deze week maar ieniemienie, zet je puntmuts op en kom mee op een fantastisch avontuur! Je maakt kennis met een heel bijzondere kabouter, Pinkel, die je mee op pad neemt in zijn magisch bos! Op dinsdag gaan we op uitstap naar De Wereld van Kina, daar ontdek je de magische wereld van de paddenstoelen. Enzo de eekhoorn vergezelt je op je tocht door het bos en geeft uitleg bij elke uitdaging. In de namiddag trekken we naar een gigantische binnenspeeltuin waar jij je kabouterklimkunsten kan tonen! Tot binnenkort in het magisch bos!

De 4 seizoenen

Maandag 19 augustus tem vrijdag 23 augustus

Jeugdcentrum TSAS, Harelbeke

Sneeuw, zon, regen, hagel, wind, een briesje, … Elke dag zitten we in een ander seizoen! Maandag starten we in de koude winter maar het wordt snel beter! Dinsdag is de zomer er al en leven we ons uit tijdens een leuke dansworkshop en spelen we waterspelletjes. Woensdag is de lente in het land waarbij we creatief aan de slag gaan en vlindertjes maken. Vrijdag is het alweer herfst en dan maken we natuurlijk lekkere soep klaar! Donderdag gaan we op uitstap naar een alpacaboerderij en bewandelen we het blotevoetenpad.

Diep in de zee

Maandag 26 augustus tem vrijdag 30 augustus

Zuiderkouter, Harelbeke

Blub blub ik ben een vis. Ga je samen met mij de wereld onder water verkennen. We leren over de verschillende dieren in de zee, jij gaat toch ook mee?  Deze week gaan we samen met Koning Zeebra op zoek naar de zee en knutselen we zelf de kleurrijkste zeediertjes! Ook een leuke sportactiviteit komen we tegen op onze reis diep in de zee. Op woensdag gaan we op uitstap naar Boudewijnpark. Trek maar jouw zwemvliezen aan en zet een duikbril op want we gaan op avontuur. Schrijf je snel in voor dit onderwaterkamp en kom alles te weten over de wereld in het water.

UiT-Kajuit 3-6 2

Praktisch

De activiteiten starten telkens om 9 uur en eindigen om 16 uur.

Er is opvang voorzien van 7u30 tot 18 uur.

Vrijdag is er een toonmoment om 16 uur.

Eén dag per week gaan we met de bus op daguitstap.

Een weekje plezier kost 75 euro (5 dagen), 60 euro (4 dagen) of 45 euro (3 dagen). Dagelijks krijg je van ons een heleboel leuke activiteiten, drankjes, een tienuurtje en een vieruurtje.

Vergeet zeker je picknick niet, want van al dat spelen krijg je honger!

Inschrijven

Inschrijven voor alle kleuterkampen in 2019 kan vanaf vrijdag 1 februari 2019 om 18u.

Er kan enkel online via de webshop ingeschreven worden. 

UiTPAS

De UiTPAS is een vrijetijdspas waarmee iedereen die in Zuid-West-Vlaanderen wil genieten van vrije tijd zoals cultuur, sport- en jeugdactiviteiten punten kan sparen en inruilen voor leuke voordelen. Vraag je UiTPAS aan op de jeugddienst en je kan punten sparen!

Er is korting mogelijk voor kinderen uit gezinnen die onder begeleiding staan van het OCMW. Ouders kunnen enkel van de korting genieten indien ze een UiTPAS aanvragen bij het OCMW.

 

Foto's

Na elk UiT-Kajuit kamp bezorgen we per mail een link met alle foto's van dat kamp.

Meer info

Jeugddienst Harelbeke | Sarah Devos
Tel: 056 733 482 | E-mail: sarah.devos@harelbeke.be