Samen digitaal | Vind jij jouw weg online?

Lokaal bestuur Harelbeke en gemeente Zwevegem willen dat iedere inwoner ten volle kan deelnemen aan de digitale samenleving. We willen hier samen op inzetten en nieuwe initiatieven ontwikkelen.  Na een ruime bevolkingsbevraging en een onderzoek van VIVES Hogeschool gaan we samen aan de slag met externe partnerorganisaties in dialoog om samen tot een gedragen actieplan te komen. 
 

Schrijf je organisatie in voor de dialoogtafel Samen Digitaal

Er vinden twee dialoogtafels plaats: eentje in Harelbeke en eentje in Zwevegem. Wens je in te schrijven voor één van de twee momenten? Dat kan via onderstaande knop.  Partnerorganisaties krijgen via de diensten van het lokaal bestuur hiervoor een uitnodiging. 

Schrijf je in

Logo Samen Digitaal

Bevraging door Vives Hogeschool

Via een representatieve steekproef organiseerden we begin 2023 een bevraging in Zwevegem en Harelbeke, waarbij we vroegen naar de mening en wensen van inwoners. Een samenvatting van de resultaten vind je door hier te klikken.

 

Analyserapport

De resultaten koppelden we aan een intern traject binnen de lokale besturen waarbij we onder andere het huidige aanbod en eigen dienstverlening onder de loep namen. Dit resulteerde in enkele concrete aanbevelingen – gebundeld in 4 centrale thema’s. Het rapport kan je via de knoppen raadplegen.

Uit het rapport rolden we reeds drie acties uit: de uitbouw van een digipunt in de bib, ondersteuning aan huis voor wie niet naar het digipunt kan komen en de brugfiguur Samen Digitaal.

De lokale besturen gaan verder met de input aan de slag, samen met verschillende partners, diensten, organisaties, inwoners,... We starten focusgroepen op in het najaar van 2023. Hieruit zal het actieplan voor de komende jaren vloeien. 

 

Het analyserapport

 

 

 

Digipunt

Stel je digitale vraag in het digipunt of aan huis

In Harelbeke kan je op verschillende digipunt-locaties terecht met al je digitale vragen. Je kan er terecht voor alle vragen over het gebruik van je smartphone, tablet of laptop, je internetverbinding of over het gebruik van apps.

Overzicht locaties & data digipunten

Geraak je zelf niet tot in het Digipunt?
Vraag dan hulp aan huis aan via de brugfiguur Samen Digitaal.

 

HvW - digipunt

 

 

 

Brugfiguur Samen Digitaal

ELITSA ATANASOVA

Inwoners van Harelbeke, maar ook eerstelijnswerkers kunnen bij haar terecht met vragen over digitaal samenleven. Als brugfiguur zal Elitsa de digitale vragen coördineren, en samen zoeken naar oplossingen. Elitsa kan je ook doorverwijzen naar andere organisaties, vormingen of digihelpers.

Contactgegevens

  elitsa.atanasova@harelbeke.be
    0474 84 64 62

Vrijwillige digihelper worden? 

Wil je zelf helpen bij het beantwoorden van digitale vragen?
Meld je dan aan als vrijwillige digihelper in de bibliotheek. 

    056 73 34 40 of 0474 84 64 62
    digipunt@harelbeke.be
    www.harelbeke.be/huisvanwelzijn/vrijwilliger-digipunt 
    Facebookpagina van de bibliotheek

Samen Digitaal logo