Ben jij een duurzame held? Of wil je er één worden?

Gepubliceerd op Woensdag 22 juni 2022
duurzaam

Ben jij een duurzame held? Of wil je er graag één worden?

Harelbeke zet actief de schouders onder het verwezenlijken van de Duurzame Ontwikkelingsdoestellingen. Maar een stad wordt gedragen door de burgers en het is mede dankzij de bijdrage van zoveel Harelbeekse Helden dat we een verschil kunnen maken. Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente zetten we ze graag eens in de spotlights!

In 2022 focussen we op duurzame helden die bijdragen aan het basisprincipes “LEAVE NO ONE BEHIND” (Laat Niemand Achter). Dit principe staat voor het engagement om armoede in al haar vormen uit te roeien, om een einde te maken aan discriminatie en uitsluiting, en om de ongelijkheden en kwetsbaarheden te verminderen waardoor mensen achterblijven, zowel lokaal als mondiaal.

De Harelbeekse Helden van 2022 zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die (dagdagelijks) bijdragen aan dit principe. Is jouw vereniging, onderneming of bedrijf zo’n held? Vertel het ons, wij horen graag hoe jullie een tastbaar verschil maken voor mensen die het moeilijk hebben. Inspireer ons en verspreid mee het virus van de solidariteit!

Enkele Harelbeekse ondernemers gingen jou al voor en geven graag het goede voorbeeld. Door bijvoorbeeld het brood dat op het einde van de dag niet verkocht werd, in te vriezen en aan de sociale kruidenier te schenken. Of door als industrieel bedrijf een internationaal project dat de Oegandese jeugd kansen geeft, te sponsoren.

Nog geen held, maar wil je graag je steentje bijdragen? Iedereen die dat wil, kan de sociale kruidenier steunen met een kleine of grote schenking. De sociale kruidenier wil een kwaliteitsvolle en vooral waardige vorm van noodhulp bieden: een buurtwinkel met kwalitatieve voeding, basis- en hygiëneproducten aan sterk verminderde prijzen voor wie het financieel moeilijk heeft.

Maandelijks voorziet het team van hartstochtelijke vrijwilligers ongeveer 200 alleenstaande gezinnen van het nodige, een aantal dat in deze moeilijke tijden oploopt. Met een (maandelijkse) gift of een donatie van voedsel en basisproducten help je een hoop gezinnen op pad.

Wij horen graag van jullie! Vertel ons over de projecten die jullie (willen) steunen, we zetten jullie warm ondernemerschap graag in de kijker.
Stuur een mailtje naar economie@harelbeke.be!