Ik ben een handelaar

Klik hier om naar het handelaarsportaal te gaan

Wat is de 'Oarelbeke Weireldkoarte'?

De Oarelbeke Weireldkoarte is een herlaadbare betaalkaart van de stad Harelbeke, en komt tot stand door een samenwerking van het handelscomité, Unizo Leiekracht, CCV en een pak enthousiaste handelaars met de financiële steun van de stad Harelbeke. Alle handels- en horecazaken kunnen toetreden tot het digitale systeem en de betaalkaart als geldig betaalmiddel aanvaarden in hun zaak. Hoe meer zaken de kaart aanvaarden, hoe succesvoller hij wordt en dus aantrekkelijker om er één te kopen.

Elke cent die op een een kaart wordt geladen, vloeit terug naar de lokale economie - het zij door een besteding bij een handelaar, het zij door investering van niet-gebruikte bonnen in economische acties of initiatieven.
 

Hoe werkt het systeem?

De koper bepaalt zelf het bedrag die hij op de kaart zet en kiest welk bedrag hij in welke zaak wil besteden tot de bon volledig is opgebruikt. Een bloemetje kopen, een nieuw paar schoenen of een ontbijtkoek voor onderweg: het kan allemaal betaald worden met de Oarelbeke Weireldkoarte.

Als handelaar scan je de kaart in met een slim toestel, je geeft het bedrag in die moet betaald worden en je bent klaar! Het geld wordt binnen de 14 kalenderdagen gestort op het door jouw opgegeven rekeningnummer.
 

Wat kost het systeem voor een handelaar?

Niets. De kostprijs wordt volledig gedragen door de stad Harelbeke. Het enige wat je nodig hebt is een slim toestel om de kaart te kunnen ontwaarden: een iPad, een tablet of smartphone die verbonden is met het internet. Dat kan gerust jouw eigen smartphone zijn. Je krijgt bij deelname een applicatie op het toestel waarmee je de kaart kunt scannen.
 

Hoe kan ik als handelaar deelnemen?

Download het formulier, vul het in en bezorg het terug aan de dienst economie. Wij zorgen dat je de juiste instructies krijgt om toegevoegd te worden aan de lijst van deelnemers!
 

Hoe weet een consument dat ik de Oarelbeke Weireldkoarte aanvaard?

We proberen op zoveel mogelijk manieren te communiceren over de aanvaarding van de kaart:

  • Jouw gegevens worden vermeld op deze pagina en wordt telkens aangepast bij nieuwe deelnemers
  • Je ontvangt een raamsticker die je op een goed zichtbare plaats kunt kleven
  • We doen een aantal acties vanuit de dienst economie en citymarketing om de kaart (en dus ook de deelnemende handelszaken) in de kijker te zetten
  • De kaart zit in een leuke verpakking met alle informatie over het gebruik ervan
     

Hoe krijg ik het geld van de betalingen?

Er is een backoffice systeem die elke betaling met een Oarelbeke Weireldkoarte registreert. Alle betalingen worden per twee weken gebundeld en overgeschreven op het door jouw opgegeven rekeningnummer. Je hoeft daar verder niets voor te doen.

Opgepast: wijzigt jouw rekeningnummer? Graag doorgeven via economie@harelbeke.be zodat we het bedrag op de juiste rekening storten!

Zijn er verplichtingen als ik mij als handelaar aansluit?

Als u deelneemt, engageert u zich om elke geldige Oarelbeke Weireldkoarte als betaalmiddel te accepteren.

Heb je andere vragen of wil je graag een demo?

Stuur een mail naar economie@harelbeke.be of kom gerust even langs op het stadhuis via een online afspraak.