Oarelbeke Weireldstad

OW

Teken, schets, creëer een logo voor ‘Oarelbeke Weireldstad’ of de afkorting ‘#OW’ en zie binnenkort jouw logo blinken over de hele stad. We zijn niet op zoek naar een afgewerkt, hapklaar logo, maar wel eerder een creatief idee. Dit kan een digitaal ontwerp zijn, maar even goed een tekening, kunstwerk of iets anders. Het kan niet zot genoeg, want we zoeken echt leuke logo’s met ‘een hoek af’. Ter inspiratie: onze citymarketingcampagne zal draaien rond de thema’s ‘Spetterend’, ‘Sportief’ en ‘Natuurlijk’.

Je hebt tijd tot maandag 9 september om je creativiteit de vrije loop te laten en je idee in te dienen via info@harelbeke.be of aan het onthaal op het stadhuis.

Tijdens het weekend van Harelbeke feest kan enkele inwoners op zijn favoriete concept, waarna een jury de knoop zal doorhakken. Achteraf gaat een professionele ontwerper aan de slag met het winnende concept.

Maar dan rest de belangrijkste vraag: wat kan jij er bij verdienen?

 1. Eeuwige roem, want jouw logo zal overal in Harelbeke te zien zijn.
 2. Je wordt samen met drie vrienden als een echte VIP ontvangen op de officiële lancering van Oarelbeke Weireldstad op 11 januari 2020.
 3. Je krijgt levenslang een gratis exemplaar van elk gadget waarop jouw logo gebruikt werd.
 4. Je krijgt een Harelbeekse Kadobon ter waarde van 100 euro.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Uit verschillende bevragingen, onder andere tijdens de Ronde van Harelbeke, bleek dat onze inwoners vooral warm lopen voor een bruisende, groene en sportieve stad en daar gaan we de komende jaren echt werk van maken. Het zou dan ook leuk zijn als het logo ergens een link heeft met volgende thema's:

 

 • SPETTEREND HARELBEKE - Harelbeke heeft een sterk uitgebouwde verenigingscultuur. In de verschillende wijken zijn feestcomités ontstaan die allemaal activiteiten organiseren op alle mogelijke plaatsen in de stad. Bovendien zijn er veel jeugdverenigingen, sportclubs… de mensen in Harelbeke zijn graag samen. Ook wij willen onze stad levendig houden met bruisende en spetterende activiteiten en een mooi aanbod in het Cultureel Centrum, de bib…. Harelbeke, een stad waar altijd iets te beleven valt.
 • SPORTIEF HARELBEKE - Met de E3 prijs mogen we elk jaar opnieuw de wereldtop van het wielrennen ontvangen in onze stad, maar er is meer. Veel meer. Onze stad is een actieve stad, waar we iedereen willen warm maken om zoveel mogelijk te bewegen. Ook de 1000 km en de tweedaagse onbeperkt wild zijn bewijzen dat Harelbeke wakker ligt van sport.
 • NATUURLIJK HARELBEKE - Het is heerlijk vertoeven in het Harelbeekse groen. Natuurlijk is er het provinciaal domein De Gavers, een prachtige groenzone en een oase van rust, maar ook op andere plekken liggen (soms onontdekte) groene plaatsjes. Langs de Leie is het zalig fietsen en wandelen en ook vanop het water valt er heel wat te ontdekken. In schril contrast met de drukte van het centrum geeft het groen de nodige zuurstof aan onze stad. De transformatie van de Leieboorden zorgt voor een nieuwe dynamiek en aantrekkingskracht van de rivier.
logo ontwerp

VOORWAARDEN OM DEEL TE NEMEN

 • Iedereen kan deelnemen met één of meerdere ideeën. 
 • De ideeën moeten ingediend worden tegen 9 september 2019 om 10 uur in het stadhuis of via info@harelbeke.be
 • Door het deelnemen aan de wedstrijd ga je akkoord met de voorwaarden zoals ze hier beschreven staan. 
 • Deelnemen aan de wedstrijd geeft geen enkel recht op compensatie, in welke vorm dan ook. 
 • Als ontwerper bevestig je dat het idee niet gestolen of gekopieerd is en dat het niet eerder werd gebruikt voor andere doeleinden.
 • Als ontwerper geef je de toestemming aan stad Harelbeke om met je idee aan de slag te gaan. 
 • voor het gebruik van het winnende ontwerp kan geen financiële of andere vergoeding gevraagd worden, tenzij de compensatie hierboven beschreven.
 • Het winnende ontwerp mag niet verkocht worden aan derden.
 • De rechten op het gebruik van het ontwerp en het logo zijn voorbehouden aan de stad Harelbeke.