Wij doen mee met het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Jij ook?

Gepubliceerd op donderdag 09 februari 2023
21 maart 202331 oktober 2023
vk tegelwippen

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 loopt het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Stad Harelbeke doet mee, jij ook? Breek zoveel mogelijk tegels uit en vervang die door groen.

Hoe meer groen, hoe minder verharding en hoe meer we Vlaanderen beschermen tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

Waarom tegelwippen?

Als we tegels vervangen door gras, bloemen, bomen en geveltuinen, dan maken we Vlaanderen klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook veel mooier! Ga samen met ons de strijd aan en doe mee door tegels te wippen in je eigen voortuin, achtertuin of geveltuin. Vanaf 21 maart geef je die in via de tegelteller op de website vk-tegelwippen.be. Samen gaan we voor de hoofdprijs!

Gratis geveltuinen

Jaarlijks kan je je inschrijven voor een eigen gratis geveltuin via www.harelbeke.be/geveltuinen. Nog tot en met 1 april 2023 kan je je inschrijven voor een gratis tuintje, daarna kijkt onze milieudienst of jouw gevel geschikt is voor een geveltuintje en komt onze facilitaire dienst langs voor de uitbraak van de tegels. De aanplanting van het groen en de installatie van de klimhulp wordt verzorgd door onze vrijwilligers van Junglebeke.

Vraag je gratis geveltuin aan

Inspiratie uit Nederland

Zoals je misschien al kon vermoeden, komt dit initiatief uit Nederland aanwaaien. Daar gaan gemeenten jaarlijks de strijd aan met elkaar en roepen ze iedereen op om mee te doen. Het draait niet om de competitie, maar wel om het hoger gemeenschappelijk doel dat we zo nastreven.

Meer informatie, inspiratie en filmpjes vind je op www.vk-tegelwippen.be.

Klaveractie

Dit evenement is een onderdeel van de Klaveractie van stad Harelbeke. Doe het hele jaar mee met de acties onder de Klaveractie en win de meest fantastische prijzen. De hoofdprijs is een elektrische fiets. Alle info over de Klaveractie op www.harelbeke.be/klaveractie. Meedoen met de wedstrijd kan via hallo.harelbeke.be.

Doe mee en win