Werken Deerlijksesteenweg

Gepubliceerd op donderdag 06 mei 2021
10 mei 202130 september 2021

De werken in de Deerlijksesteenweg ter hoogte van de nieuwe KMO-zone ‘De stip’ liepen vertraging op. Door onvoorziene omstandigheden zijn er extra werken aan de nutsleidingen nodig.

De vertegenwoordigers van de nutsmaatschappijen werkten samen met de aannemer een nieuwe planning uit om alle werken zo spoedig mogelijk uit te voeren. De nutsmaatschappijen streven ernaar om hun werkzaamheden uit te voeren tegen het bouwverlof. Na het bouwverlof is het de beurt aan de aannemer die de bovenbouw aanpakt zodat de doorgang tegen eind augustus terug mogelijk is.

Deze planning kan omwille van slecht weer en andere onvoorziene omstandigheden gewijzigd worden, maar daar gaan we nu niet van uit.

Deerlijksesteenweg

Vanaf maandag 10 mei 2021 tot en met donderdag 30 september 2021 (effectieve einddatum werken nog niet gekend) vinden werken plaats in de Deerlijksesteenweg ter hoogte van het politiekantoor. Dit naar aanleiding van het aansluiten tussen de bestaande wegenis/rioleringen en de nieuwe wegenis/rioleringen ‘De Stip’.

Op 10 mei 2021 start men met kleine werken in het voetpad ter hoogte van de in- en uitrit van de parking van het politiekantoor. Dit met beperkte hinder voor voetgangers en bezoekers van het politiekantoor. Er is geen hinder voor het doorgaand verkeer.

Vanaf 17 mei 2021 zal er geen doorgang meer zijn in de Deerlijksesteenweg ter hoogte van het politiekantoor. Ook fietsers hebben geen doorgang. Daarnaast zal de parking van het politiekantoor niet meer toegankelijk zijn. Er worden parkeerplaatsen langs de weg voorbehouden voor bezoekers van het politiekantoor, dit ter hoogte van het kerkhof (over de volledige lengte van het kerkhof).

Er wordt een omleiding voorzien via de Deerlijksesteenweg - N36/Ringlaan - N43/Gentsesteenweg - Deerlijksestraat - Deerlijksesteenweg (en omgekeerd).

Er wordt een omleiding voorzien voor fietsers via de Deerlijksesteenweg - Groot-Brittanjelaan - Beeklaan - Arendsstraat - Zuidstraat - Deerlijksestraat (en omgekeerd).

Locatie en omleiding