Werken Aquafin langs R8 - UPDATE 26/11/2018

Onderstaande werken van Aquafin brengen verkeershinder met zich mee, specifiek op het doortochttraject Harelbeke-Kortrijk aan het kruispunt van de Kortrijksesteenweg met de R8.

Hieronder de korte samenvatting. Als je meer info wil, ga je naar de site van Aquafin: https://www.aquafin.be/nl-be/mijn-omgeving/22618a

UPDATE VAN DE PLANNING (26 november 2018)

Voor de nutswerken van Aquafin wordt op de N43 (Kortrijk-Gent) ter hoogte van het Total Station, de afslagstrook richting Kuurne (kruispunt met de R8) ingenomen door de aannemer van 26 november tot en met 30 november 2018. Het verkeer rijdt er via één rijstrook. Je kan wel nog altijd richting Kuurne rijden.

----------------------------

Op 13 november 2018 wordt in de loop van de dag de N43 terug opengesteld voor alle verkeer. Dit is vroeger dan verwacht (er was immers voorzien dat de N43 afgesloten zou zijn tot 24 november 2018). 

Eens de N43 terug is opengesteld, gaat de Hippodroomstraat dicht voor alle verkeer. Dit betekent dat verkeer komende van de R8 de Hippodroomstraat niet kan inslaan. Verkeer vanaf de Hippodroomstraat kan de R8 niet opdraaien. Er is een omleiding voorzien via de N43 en de Herdersstraat. 

plan_hippodroomstraat.jpg

AS Adventure

De parking vooraan de winkel is bereikbaar via tankstation Total (hoek N43 – R8).
De parking achteraan de winkel is bereikbaar via N43 – Herdersstraat – Hippodroomstraat. 

De werken in de Hippodroomstraat zullen normaal eindigen op 10 december 2018. Vanaf dan is de Hippodroomstraat terug open voor alle verkeer. 

Ook zal vanaf 10 december het verkeer op de buitenring van de R8 terug over 2 rijstroken kunnen in plaats van 1. 

De vooruitgang van de werken wordt beïnvloed door de weersomstandigheden. Alle betrokken partijen doen er alles aan om desondanks de vooropgestelde timing te respecteren.

 

 

 

Aangemaakt op: 27/09/2018

Reactie toevoegen

Reacties

Beste, aangezien jullie alles goed gepland hebben, dan hoop ik dat jullie ook voldoende agenten gepland hebben op de tijdstippen waarvan de school, gelegen in de Hippodroomstraat, start en eindigt !! Want deze omleiding zal meer verkeer met zich meebrengen en zakt de veiligheid van onze kinderen. Als dit niet zou gebeuren is dit een teken dat Stad Harelbeke en zijn bevoegde personen zich niet bekommeren over de jeugd en onze kinderen ( die tevens ook inwoners zijn ). Hopelijk wordt dit gedurende de tijdspanne van de omleiding correct opgevolgd en is veiligheid topprioriteit.

Ik fiets naar mijn werk van Desselgem naar Kortrijk langs de N43. Gaan fietsers ook de N43 niet meer kunnen nemen?

Dag Vivy, het fietspad zal inderdaad niet meer bruikbaar zijn. De omleiding via de Herderstraat is ook de omleiding voor fietsers. Je steekt waarschijnlijk beter over via de brug Vlasstraat om dan het jaagpad (kant Kuurne) te nemen naar Kortrijk.