Werken Aquafin langs R8 - UPDATE 18/10/2018

Onderstaande werken van Aquafin brengen verkeershinder met zich mee, specifiek op het doortochttraject Harelbeke-Kortrijk aan het kruispunt van de Kortrijksesteenweg met de R8.

Hieronder de korte samenvatting. Als je meer info wil, ga je naar de site van Aquafin: https://www.aquafin.be/nl-be/mijn-omgeving/22618a

UPDATE VAN DE PLANNING (18 oktober 2018)

Op 24 oktober 2018, in de loop van de dag, wordt het kruispunt van de Zandbergstraat met de Spoorwegstraat opengesteld voor het verkeer. Enkele dagen vroeger dan voorzien wordt op 24 oktober 2018 na openstelling van dit kruispunt de N43 volledig afgesloten. Verkeer op de R8 blijft mogelijk. Echter kan verkeer van op de R8 niet meer afslaan naar de N43. Het terug openstellen van de N43 is voorzien op 24 november 2018.

Verder: 

1 oktober 2018-kerstverlof 2018:

Verkeer R8 richting Kuurne (buitenring) wordt op 1 rijstrook gebracht van Spoorwegstraat (Tuinbouwstraat) tot N43. 

24 november 2018 tot kerstverlof 2018:

Voor de aansluiting van de riolering van de Hippodroomstraat (kant Harelbeke en kant Kortrijk) wordt de Hippodroomstraat afgesloten voor alle verkeer. Deze werken starten wanneer de N43 terug open is.

 

 

 

Aangemaakt op: 27/09/2018

Reactie toevoegen

Reacties

Beste, aangezien jullie alles goed gepland hebben, dan hoop ik dat jullie ook voldoende agenten gepland hebben op de tijdstippen waarvan de school, gelegen in de Hippodroomstraat, start en eindigt !! Want deze omleiding zal meer verkeer met zich meebrengen en zakt de veiligheid van onze kinderen. Als dit niet zou gebeuren is dit een teken dat Stad Harelbeke en zijn bevoegde personen zich niet bekommeren over de jeugd en onze kinderen ( die tevens ook inwoners zijn ). Hopelijk wordt dit gedurende de tijdspanne van de omleiding correct opgevolgd en is veiligheid topprioriteit.

Ik fiets naar mijn werk van Desselgem naar Kortrijk langs de N43. Gaan fietsers ook de N43 niet meer kunnen nemen?

Dag Vivy, het fietspad zal inderdaad niet meer bruikbaar zijn. De omleiding via de Herderstraat is ook de omleiding voor fietsers. Je steekt waarschijnlijk beter over via de brug Vlasstraat om dan het jaagpad (kant Kuurne) te nemen naar Kortrijk.