We gaan ervoor: 30% minder afval in je restafvalzak

Gepubliceerd op Maandag 28 augustus 2023
20 september 202315 december 2023
campagnebeeld 30 procent minder

We gaan ervoor: 30% minder afval in je restafvalzak

De actie ‘30% minder’ is er weer! Op woensdag 20 september geeft Imog in samenwerking met de stad Harelbeke de aftrap voor de derde editie van ‘30% minder’. Ken je de campagne al? Prima, dan log je met je bestaande account in en kan je meteen aan de slag. Is ‘30% minder’ helemaal nieuw voor jou? Dan stellen we het graag even voor.

In onze restafvalzak zit heel wat dat er eigenlijk niet thuishoort. Per jaar weegt zo’n afvalzak 136 kg per inwoner. Je vindt er gemiddeld nog 23,1 kg recycleerbaar materiaal zoals pmd, glas of papier. Dat hoort eigenlijk thuis in de pmd-zak, bij papier&karton of in de glasbol. In de restafvalzak zien we ook 43,5 kg keukenafval en composteerbaar materiaal. Ook dat hoort daar eigenlijk niet thuis.

Met gemak

Moet je nu alleen aan de slag om je restafvalzak minder vol te krijgen? Helemaal niet. Op ons online platform www.30procentminder.be vind je tal van acties. Met die acties kan je heel wat afval en plastic verpakkingen vermijden. De acties zijn laagdrempelig en vlot te realiseren. Zo verlicht je je restafvalzak met gemak.

Bon van 10 euro

Per actie die je tot een goed einde brengt, verdien je punten. Soms vragen we je om een bewijs te uploaden, soms kan je de actie snel afwerken en krijg je meteen punten. Je eerste 140 punten leveren je een Harelbekebon van 10 euro op, met een maximum van één bon per deelnemer. Elke 100 punten die je verzamelt, kan je ook inwisselen voor een ticket. Daarmee maak je kans op een elektrische fiets ter waarde van 2.500 euro. Hoe meer punten je verzamelt, hoe meer kans je maakt op de hoofdprijs.

Quizzen

De campagne ‘30% minder’ loopt van 20 september tot en met 15 december 2023. Hou onze website en sociale media zeker in de gaten, want we lanceren tussendoor nog heel wat acties. Wat dacht je van een infostand op de markt waar een bezoekje je punten kan opleveren, een uitdagende quiz of een positieve pmd-actie?

De winnaar van de elektrische fiets maken we in de week van 18 december bekend en wordt persoonlijk verwittigd. Veel succes!

Alle info vind je op www.30procentminder.be