W13 waarschuwt voor misbruik bij dossieraanvragen van huis-aan-huisverkopers die energie, energieleningen en zonnepanelen verkopen

W13, de organisatie van OCMW's van 13 Zuid-West-Vlaamse gemeenten waarschuwt voor misbruik bij dossieraanvragen van huis-aan-huisverkopers die energie, energieleningen en zonnepanelen verkopen.

W13 stelde vast dat iemand in de ruime omgeving van Kortrijk van deur tot deur trekt om energiecontracten, zonnepanelen en energieleningen te verkopen. Die persoon beweert  te werken voor Eneco. W13 merkt dat die producten vaak aan de man worden gebracht bij kwetsbare personen die niet altijd zicht hebben op het totaalplaatje en vaak niet begrijpen wat ze aangeboden krijgen.

Dat is meteen gemeld aan Eneco, die medewerking wil verlenen en zelf ook een onderzoek opstart naar de feiten en verkopers. Ondertussen weet W13 dat de verkoper werkt voor een Brugs bedrijf, dat zogezegd producten van Eneco verkoopt. Er zijn ook meldingen uit Harelbeke, Deerlijk en Menen van soortgelijke praktijken. In totaal is er al sprake van een achttal dossiers. W13 kan ondersteuning bieden bij het herroepen van de contracten, maar wil vooral vermijden dat het nog elders gebeurt.

De organisatie diende ondertussen klacht in bij de FOD Economie en de Federale Ombudsman Energie.

Aangemaakt op: 17/11/2017

Reactie toevoegen