Vernieuwd e-loket

E-loket burgerzaken hb@home wordt volautomatisch
Doe het vanuit je zetel – 24/7!


Met de invoering van een nieuw e-loket Burgerzaken kan je voortaan volautomatisch een groot aantal attesten opvragen van thuis uit. Na aanvraag krijg je een volledig rechtsgeldig attest onmiddellijk in jouw mailbox.

In het ‘oude’ e-loket verliep de aanvraag van de burger via webformulieren op de stadswebsite. Na interne verwerking werden die naar de aanvrager opgestuurd via de post. Stad Harelbeke bouwde het huidige e-loket uit tot een volledig geautomatiseerd platform om de burger nog beter en sneller van dienst te zijn. Grote verschil met het ‘oude’: de aangevraagde documenten komen onmiddellijk en digitaal in je mailbox terecht.

Wil je een attest opvragen, dan heb je thuis een computer, internetverbinding en e-ID kaartlezer nodig. Je kan op www.harelbeke.be/eloket onder andere terecht voor: bewijzen en attesten uit het bevolkingsregister (woonst, gezinssamenstelling, leven, enz.), uittreksels uit het vreemdelingenregister, aangeven van een adreswijziging of samenwoonst, registratie van orgaandonatie en laatste wil en het aanvragen van reistoelating voor je minderjarig kind. Je hoeft dus voor heel wat zaken niet meer tot in het stadhuis komen.

De aanvraag verloopt veilig en de documenten zijn 100% wettig.

Heb je thuis niet de nodige hardware of weet je niet goed waar te beginnen? In de wachtruimte van het stadhuis staat een ‘zelf-PC’ waar je het e-loket kan gebruiken. Een medewerker kan je stap voor stap begeleiden bij je aanvraag. Vergeet je identiteitskaart en je pincode niet om te kunnen inloggen!

 

Aangemaakt op: 03/05/2018

Reactie toevoegen