Nieuws - meest recent

mrt
12
mrt
16

Volgende week wordt er beton- en asfaltpuin gebroken op het industrieterrein Generaal Deprezstraat. Door de firma Movarec wordt breekpuin van een voormalige loods op het terrein gebroken en gezeefd. Dit is een activiteit die behoorlijk wat geluid genereert.

De exploitatie vindt plaats in week 11, er worden 3 breek- en zeefdagen voorzien, en dit telkens van 07u00 tot 16u30.

 

 

INTAKE AAN DE BANMOLENS

Met de Leiewerken in Harelbeke krijgt de omgeving van het water ook een opwaardering. Zo wordt de oude Leiearm aan de Banmolens opnieuw met de Leie verbonden en zal het water in de toekomst terug tot aan de Banmolens stromen. Die verbinding wordt ook de intake genoemd. Deze werken gaan maandag 3 april 2017 van start. 

Waterwegen & Zeekanaal voert werken uit in Harelbeke op de rechteroever van de Leie. Ter hoogte van de Kuurnebrug wordt een nieuwe kaaimuur gebouwd. De werken starten op 19 december en duren tot eind  september 2017. Hierdoor is het jaagpad op het grondgebied van Harelbeke afgesloten tussen de R8 (Den Hert) en de Vlasstraat (Kuurneburg).

Fietser en voetgangers die via het Jaagpad van Kortrijk naar Harelbeke gaan, zullen ter hoogte van de R8 omgeleid worden via de Genstesteenweg richting Harelbeke.