Veranderingen recyclagepark vanaf 1 september 2020

Gepubliceerd op zaterdag 15 augustus 2020
01 september 2020
Andere vuilniszak Imog

Op 1 september treedt in Imog een nieuw afvalbeleid in werking. Minder restafval produceren en meer en beter sorteren, daar moeten we naartoe! Om dat te realiseren hebben we jouw hulp nodig!

Wat verandert er voor mij?

Je krijgt een nieuwe restafvalzak. Restafval wordt verbrand of gestort en dat heeft een grote impact op het milieu. Omdat je niet zomaar alles bij het restafval zou gooien, maken we restafval duurder en sorteren goedkoper. Dit is het principe van ‘de vervuiler betaalt’. Dit zijn de prijzen voor restafvalzakken:

  • Grote zak (60L): €1,70 (10/pakket): €17
  • Kleine zak (40L): €1 (10/pakket): €10

Daarnaast verandert de restafvalzak van kleur omdat ze gemaakt worden van gerecycleerd plastic. Ze zijn grijs en een stukje kleiner. Wie goed sorteert, heeft minder restafval en heeft geen grote zakken nodig.

Tot wanneer mag je de huidige restafvalzakken gebruiken?

De huidige zakken kan je gebruiken tot 30 november. Koop niet meer zakken dan nodig. Inruilen van volle pakken restafvalzakken kan mits een meerprijs bij de intergemeentelijke recyclageparken. Voor losse overblijvende zakken spreek je best af met buren, vrienden of familie.

Wat verandert er in het recyclagepark?

Ook in het recyclagepark passen we het principe ‘de vervuiler betaalt’ toe. Zo hebben we drie verschillende prijzen voor drie afvalgroepen: de rode, oranje en groene groep. Wie sorteert, betaalt minder. Vanaf 1 september:

  • 500 kg zacht groen/gezin/jaar gratis
  • 200 kg asbestcement/gezin/jaar/gratis

Om de dienstverlening te vereenvoudigen worden op 1 september ook de recyclageparken van Harelbeke, Kortrijk, Kruisem en Zwevegem IGRPparken. De aanvoermogelijkheden en tarieven worden dezelfde op alle parken. Je kan als inwoner van één van deze gemeenten kiezen voor het meest nabije park volgens de openingsuren die jou passen.

Meer info in deze flyer

Lees meer op de Imog-site

3 groepen afval Imog