Nieuws - meest recent

sep
09
sep
10

Stad Harelbeke neemt als 'Team Harelbeke' deel aan Levensloop Kortrijk op 9 en 10 september 2017.
Jij ook? 

24 uur lang (van 15 tot 15 uur) lopen of wandelen we rondjes om op die manier mensen die kanker hebben (overwonnen) in de bloemetjes te zetten. We halen herinneringen op aan mensen die aan kanker overleden zijn en zamelen geld in voor de strijd tegen de ziekte.

Noteer de data nu al in jullie agenda want iedereen is uitgenodigd om mee te lopen of te wandelen.

De stad Harelbeke is op zoek naar een voltijds contractueel departementshoofd Vrije Tijd (A4a-A4b). Heb je intresse voor deze functie?

Neem een kijkje op deze pagina.


 

 

Mooimakers wil Vlaanderen bevrijden van zwerfvuil en sluikstorten. Samen met jou. En om dit te bereiken moeten we niet eens zoveel inspanning doen: ons afval gewoon in de vuilnisbak gooien volstaat.

Net zoals thuis eigenlijk, want ook daar gooi je geen afval op de grond.

Dat is de boodschap die we willen verspreiden in onze nieuwe zomercampagne die start op maandag 5 juni. 

Waar zal je ons kunnen terugvinden tijdens de zomermaanden:

Gezocht: eigenaars van energiezuinige woningen 

Ben je eigenaar van een passiefhuis, lage-energiewoning* of heb je een deel van je woning energievriendelijk en duurzaam verbouwd? Wil je kandidaat-bouwers een rondleiding geven om je bouw- en woonervaringen met hen te delen? Dan vragen we graag jouw medewerking voor onze campagne Ecobouwers Opendeur. 

aug
05

De smakelijke nocturne vormt de ideale combinatie van een idyllische avondtocht op het water met een culinair diner. Tijdens de tocht kan je genieten van de muzikale klanken van de accordeonist.

Op het menu staat het culinaire varkentje aan ‘t spit met groentebuffet, aardappeltjes en brood (water en rode wijn zijn inbegrepen tijdens de maaltijd).

Vertrek: 19 uur aan de Banmolens, Watermolenstraat, Harelbeke
Terug: 23 uur aan de Banmolens

Ticket volwassene: 45 euro

Ticket kind 3-12 jaar: 35 euro

 

Mestgassen op landbouwbedrijven vormen een onderschat maar levensgevaarlijk probleem. Bij het schoonmaken van mestkelders, het mixen van mest of bij andere acties (bv. het proberen van redden van mens of dier die per ongeluk in mestkelders zijn terecht gekomen) kunnen een aantal gassen die zich daar ophopen zelfs met één inademing dodelijk zijn.