Nieuws - meest recent

okt
07

De Leiewerken in Harelbeke maken deel uit van het Europees gesubsidieerd Seine-Scheldeproject waarbij de vaarweg tussen beide rivieren wordt aangepast aan de komst van langere schepen met grot

De gids neemt je langs enkele sterke vrouwen uit de geschiedenis van Harelbeke. We bezoeken het prachtige herenhuis van Madam Pakket, maar ook het kleine arbeidershuisje waar Rosalie Monie het leven schonk aan Peter Benoit. Maak kennis met enkele markante vrouwen uit het verleden van Harelbeke en proef onderweg van enkele “vrouwelijke” lekkernijen. 

Praktisch:

jul
22

Deze wandelroute (10,8 km) start op het dorpsplein van Bavikhove. Je wandelt door de vallei van de Plaatsebeek naar een eerste oude Leiearm. Onderweg herinneren schuren en roterijen aan het rijke vlasverleden van de streek. Via weidedoorsteken, knuppel- en graspaden kom je in meer bosrijk gebied. Het jaagpad langs de Leie leidt je tot aan de drietrapssluis van Ooigem. Een tweede oude Leiearm brengt je langs het kasteel van Ooigem en de historische hofstede Munkenhof. De Oude Leiewandelroute biedt een gevarieerd landschap in combinatie met historisch erfgoed.

jun
21

In 1600 fleurde William Shakespeare romantische zieltjes op met een niet-alledaags toneelstuk … A midsummer night’s dream. Anno 2018 wil stad Harelbeke in samenwerking met PRNC De Gavers dit evenaren en ook jouw midsummer night inkleuren met een niet-alledaags verhaal. Geniet van een wandeling ingevuld met tal van pittige anekdotes en natuur-leuke weetjes en keuvel na bij een duurzaam, lokaal hapje en drankje.