Nieuws - meest recent

nov
23

Ga mee op een reis door de tijd naar de keuken van grootmoeder en kom te weten hoe er vroeger gekookt werd, wat er op de tafel kwam en welke kookboeken populair waren. Freddy Tyberghein, gepassioneerd verzamelaar van oude kookboeken, vertelt je er alles over. Aan de hand van oude kookboeken, proevertjes en foto's dompelen we je onder in de meest smakelijke geschiedenis van de voeding. Deze activiteit kadert in het programma van de Week van de Smaak.

Inschrijven

Had jouw (groot)moeder vroeger ook een schriftje met al haar kookgeheimen in? Voor de Week van de Smaak gaan we op zoek naar oude (en gezonde) recepten uit ‘grootmoeders keuken’. Deze recepten willen we bundelen zodat jullie ze tijdens de Week van de Smaak als dagschotel op het menu kunnen zetten.

okt
11

Beklim samen met beiaardier Koen Cosaert de trappen naar de beiaard en ontdek de geschiedenis van dit merkwaardige instrument.  De beiaardier geeft ook uitleg bij het kerkgebouw.

Het bezoek duurt ongeveer 1u30. Aansluitend is er een drankje voorzien.

Praktisch: donderdag 11 oktober om 14u30. Afspraak aan de ingang van de Sint-Salvatorkerk

Prijs: €2 (betaling contant ter plaatse)

Om veiligheidsredenen is het aantal plaatsen beperkt tot 20 personen. Er is geen lift in de toren.

jun
21
okt
07

Tijdens de zomermaanden organiseren dienst Toerisme en dienst Erfgoed enkele wandelingen waarbij natuur, geschiedenis en erfgoed centraal staan, gecombineerd met enkele lokale lekkernijen.

okt
07

De Leiewerken in Harelbeke maken deel uit van het Europees gesubsidieerd Seine-Scheldeproject waarbij de vaarweg tussen beide rivieren wordt aangepast aan de komst van langere schepen met grot

De gids neemt je langs enkele sterke vrouwen uit de geschiedenis van Harelbeke. We bezoeken het prachtige herenhuis van Madam Pakket, maar ook het kleine arbeidershuisje waar Rosalie Monie het leven schonk aan Peter Benoit. Maak kennis met enkele markante vrouwen uit het verleden van Harelbeke en proef onderweg van enkele “vrouwelijke” lekkernijen. 

Praktisch:

jul
22

Deze wandelroute (10,8 km) start op het dorpsplein van Bavikhove. Je wandelt door de vallei van de Plaatsebeek naar een eerste oude Leiearm. Onderweg herinneren schuren en roterijen aan het rijke vlasverleden van de streek. Via weidedoorsteken, knuppel- en graspaden kom je in meer bosrijk gebied. Het jaagpad langs de Leie leidt je tot aan de drietrapssluis van Ooigem. Een tweede oude Leiearm brengt je langs het kasteel van Ooigem en de historische hofstede Munkenhof. De Oude Leiewandelroute biedt een gevarieerd landschap in combinatie met historisch erfgoed.

jun
21

In 1600 fleurde William Shakespeare romantische zieltjes op met een niet-alledaags toneelstuk … A midsummer night’s dream. Anno 2018 wil stad Harelbeke in samenwerking met PRNC De Gavers dit evenaren en ook jouw midsummer night inkleuren met een niet-alledaags verhaal. Geniet van een wandeling ingevuld met tal van pittige anekdotes en natuur-leuke weetjes en keuvel na bij een duurzaam, lokaal hapje en drankje.