Tiener Techniekacademie van januari tot mei 2020

22 januari 202006 mei 2020

Van woensdag 22 januari 2020 t.e.m. 6 mei 2020 vindt in Harelbeke opnieuw een Tiener Techniekacademie plaats. Deze erkende STEM-academie is een initiatief van Hogeschool VIVES en het stadsbestuur voor kinderen uit het 5de en 6de leerjaar en wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennis maken met techniek en technologie.

Op 12 concrete workshops maken kinderen kennis met: voeding, hout, programmeren, metaal/kunststof, elektriciteit en elektronica onder begeleiding van twee techniekmentoren.  Ze gaan ook op bedrijfsbezoek in de stad. 

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf zaterdag 14 december op www.techniekacademie-harelbeke.be . Let op: het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt €70, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest. Voor het tweede kind van hetzelfde gezin is er €10 korting. Je kan ook punten sparen via de UiTPAS.

Zit jouw kind in het 5de of 6deleerjaar in Harelbeke en is het graag creatief bezig? Kriebelt het om van alles te maken, maar ontbreekt het aan basiskennis? Dan is de Tiener Techniekacademie Harelbeke ideaal voor jouw kind(eren)! In een leuke sfeer zal je kind heel wat opsteken. Kinderen maken kennis met gereedschap en materialen, leren dat techniek vele gezichten heeft en maken er een aantal technische systemen.

In september 2020 organiseren we een Junior Techniekacademie voor kinderen van 3de en 4de leerjaar.

Partners

Dit initiatief is met de steun van de provincie West-Vlaanderen, VLAIO en heel wat partners.

Hogeschool VIVES zoekt voor de Techniekacademie altijd bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen.  Ook mensen met een technische of didactische bagage die interesse hebben om mentor te worden, mogen contact nemen.

Contact

Interesse om deel te nemen, laat het weten via www.techniekacademie-harelbeke.be .
Rik Hostyn – wetenschapscommunicator hogeschool VIVES - Coördinator Techniekacademie -  rik.hostyn@vives.be - 0496 54 86 34